Zanka

Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan protestolarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu için “Zaten kendisi bir DHKP-C militanıdır” ifadesini kullanmıştı. Erdoğan’ın tartışma yaratan sözlerine yönelik CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Ruhi sıkıntılı bir durumun işareti olarak görüyorum” dedi ve yasal yollara başvurulacağını söyledi…

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı ve Boğaziçi Üniversitesi protestolarıyla ilgili şunları söylemişti:

“Ben öğrencilerle neden görüşeyim. Öğrenciler bu işin içinde değil. Bu işin içinde olanlar terörist. İstanbul İl Başkanı da orada, o zaten bir DHKP-C militanıdır. Yasalara uygun olarak atanmıştır rektör. Melih bey, zaten daha önce iki üniversite görev almış biridir. YÖK'ün şahsıma teklif ettiği isimler arasında, 9 isim teklif edildi. Bana yasaların vermiş olduğu yetkiler noktasında ben Melih beyi layık gördüm.”

ÖZTRAK: BU İŞLERİN NEREYE GİDECEĞİ BELLİ DEĞİLDİR

Erdoğan’ın Canan Kaftancıoğlu’na yönelik “DHKP-C militanıdır” sözleriyle ilgili parti genel merkezinde basın açıklaması yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, şöyle konuştu:

“Bu sözleri söyleyen kişinin oturduğu makama, taşıdığı sorumluluğa bir bakıyorum. Herhangi bir mahkeme kararı olmadan ağzına geleni söylemesi, bu şekilde ağır suçlamalarda bulunmasını gerçekten bir sıkıntılı durumun işareti olarak görüyorum. Ruhi sıkıntılı bir durumun işareti olarak görüyorum. Suçlama çok ağırdır. Bu suçlamayla ilgili olarak İstanbul İl Başkanımız gerekli yasal yollara vakit geçirmeden başvuracaktır. Demokrasiyi korumak için hepimizin çok dikkatli olması lazım, tedbirli olması lazım. Bu da o durumlardan biridir. Sorumluluk makamında oturanlar, 10 parmaklarında 10 kara, sağı solu suçlamaya başladıkları andan itibaren bu işlerin nereye gideceği belli değildir.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver