Zanka

Doğan Medya’nın Demirören Medya’ya satılması, Türkiye’nin medya tarihinin en büyük olaylarından biriydi. Bu satışın üzerinden henüz bir yıl geçmişken ortaya yeni bir satış iddiası atıldı.

Medya Radar’ın iddiasına göre; Demirören Medya, tüm yayın organlarıyla birlikte Turkuaz Medya’ya satıldı.

Haberde yer alan bilgilere göre; Satın alma için kullanılan 675 milyon dolarlık Ziraat Bankası kredisinin aylık taksitlerinin yanına bir de bu kredi borçları eklenince Demirören yönetiminin sabrı taştı. Yıldırım Demirören’in borçlar nedeniyle medya grubunu bir bütün olarak satmaya karar verdiği ve Turkuaz Medya ile anlaştığı öğrenildi.

Öte yandan aynı haberde Demirören Medya’nın satış işleminden bu yana personel maaşlarını her ay bankadan kredi çekerek ödediği iddiasına da yer verildi.

TARİHİN EN BÜYÜK TEKELİ OLUR

ATV, A haber, A Para, Sabah Gazetesi gibi çok sayıda yayın organına sahip olan Turkuaz Medya Demirören Medya’yı da bünyesine katarsa medya tarihinin en büyük tekelini kurmuş olacak.

Turkuaz Medya’nın CNN TÜRK, Kanal D ve diğer yayın organlarını elindekilerle birlikte 5. Levent’te yaptırdığı medya kompleksine taşıyacağı da yine iddialar arasında yerini alıyor.

CNN INTERNATIONAL İSİM HAKKINI GERİ Mİ ALDI?

Haberde yer alan bir başka büyük iddia ise CNN International’ın isim hakkını geri aldığı yönünde. CHP’nin CNN’ne yaptığı başvuruları inceleyen marka yöneticilerinin ve hukukçuların, CNN TÜRK’ün yayın politikasının isimlerine zarar verdiği kanaatine vardığı ve isim hakkını geri almaya kararı verdiği söyleniyor. Yine iddialara göre bu karar Demirören Medya’ya iletildi ve kanala isim değişikliği için kısa bir süre verildi.

BİR DİĞER İDDİA MİLLİYET GAZETESİ’NİN SATIŞI

İddialar bununla da sınırlı değil. Medyaradar’ın iddiasına göre Milliyet Gazetesi kapanmayacak ancak hükümete muhalif bir isme satılacak.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver