Zanka

ABD’nin yeni Başkanı Joe Biden, bugün yemin ederek görevine başlayacak. Tüm dünyanın merakla beklediği tören öncesi Donald Trump ve ailesi, Beyaz Saray’dan geleneği çiğneyerek ayrıldı…

Kasım ayındaki seçimde ABD Başkanı seçilen Joe Biden bugün yemin ederek ABD'nin 46. Başkanı olacak.

Tören öncesi mevcut Başkan Donald Trump, ailesiyle Beyaz Saray’ın bahçesindeki helikoptere binerek başkanlık konutunu terk etti.

Böylece Trump, giderken uzun yıllardır ABD siyasetinde devam eden bir sonraki başkanın yemin törenine katılma geleneğini de bozmuş oldu.

“BU SADECE ŞİMDİLİK BİR VEDA, BİR ŞEKİLDE GERİ GELECEĞİZ”

Andrews Havaüssü’nde bir açıklama yapan Trump, şöyle konuştu:

“Yaptıklarımızı gördüğünüzde bizi hatırlayın. Ekonomimiz, müthiş bir ilerleme kaydetti. Salgın tüm ülkeler gibi bizi de etkiledi ancak kimse kendisini kurtaramadı. Biz ise tıbbi bir mucizeye imza atarak 9 ayda aşı ürettik.

Tarihteki en büyük vergi indirimini başardık. Vergilerinizi yükseltmek istiyorlar. İstihdam yarattık. Şimdiden veriler çok iyi halde. Hisse senedi piyasası da salgın başlangıcından daha yüksek seviyelerde.

Her zaman sizin için mücadele edeceğim. Yeni yönetime başarı ve şans diliyorum. Başarılı olacaklarını biliyorum çünkü iyi bir temel bırakıyoruz.

Bu sadece şimdilik bir veda, ama bir şekilde geri geleceğiz. Başkan yardımcısı Pence’e ve Kongre’ye teşekkür ediyorum, Kongre ile iyi çalıştık. Güzel bir hayat yaşayın, yakında görüşürüz.”

Donald Trump'ın eşi Melania Trump ise şu ifadeleri kullandı:

“Teşekkürler. Hem aklımdasınız hem dualarımızdasınız. Tanrı bu müthiş ulusu kutsasın.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1