Zanka

Yıllardır ödenmeyen tazminatları için polis müdahalesine rağmen direnen Somalı madenciler, nihayet haklarına kavuştu…

Somalı madenciler yıllardır ödenmeyen tazminatları için Ekim ayında Ankara’ya yürüyüş başlatmış ancak yürüyüşleri engellenmişti. Daha sonra direnişe geçen madenciler direnişleri boyunca yetkililerle görüşmüş ancak görüşmelerden bir sonuç çıkmamıştı. Madenciler son olarak Kasım ayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla yaptıkları görüşmeden sonra, alınan söz üzerine direnişe ara vermişti.

Türkiye Kömür İşletmelerinden yapılan yazılı açıklamada, tazminat alamadan işten çıkarılan Soma Kömür İşletmelerine bağlı, Atabacası, Işıklar ve Geventepe maden ocakları çalışanlarına ödeme yapıldığı bildirildi.

Ödeme hak eden kişi sayısının 3 bin 624 olduğu belirtilerek, “Toplam 150,6 milyon TL ödeme yapılacak. Bugün itibarıyla 2 bin 395 kişiye toplam 102 milyon TL ödeme yapılarak işçilerin banka hesaplarına yatırıldı” denildi. Diğer işçilerin ödemelerinin ise kısa sürede tamamlanacağı belirtildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Somalı madencilerin tazminatlarının ödenmeye başladığını açıkladı. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:

“@TKIKurumsal Soma Kömür İşletmelerine bağlı Atabacası, Işıklar ve Geventepe ocaklarında çalışan 2.395 işçiye toplam 102 milyon TL’lik tazminat ödemelerini yaptı.”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver