Zanka

Antalya’nın İbradı ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, dün partisinden ayrılacağının sinyalini vermişti. Küçükkuru’dan bugün istifa haberi geldi. Muharrem İnce’nin partisine katılacağını açıklayan Serkan Küçükkuru, İnce’nin kuracağı partinin ilk belediye başkanı da olacak…

Muharrem İnce'nin parti kuruluşunu hızlandırmak ve tüzüğü belirlemek için Nevşehir'de bir otelde kampa giren 80 kişilik ekip içerisinde yer aldığı öğrenilen İbradı ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, İnce’den bile hızlı davranarak partisinden istifa etti.

Küçükkuru, sosyal medyadan yaptığı açıklamada partisine yönelik eleştirilerde bulundu ve şu ifadeleri kullandı:

“Antalya'ya onlarca defa gelen genel başkanımız AKP'den aldığımız, 34 sene sonra CHP bayrağını diktiğimiz İbradı'ya, istememize rağmen hiç uğramadı. Sonra kırsaldan neden oy alamıyoruz diye yakınıyoruz. Her hafta bir gaf yapmakta etkin muhalefet yapmak yerine AKP Genel Başkanı'nın gündem değiştirmek için ortaya attığı laflara cevap vermeyi tercih edip kendi iktidar programını halka anlatmak yerine kısır bir döngüde siyaset yapmaktadır. Ben de bu durumdan rahatsız olduğum için partimden istifa ediyorum. Daha etkin siyaset yapacağına inandığım Muharrem İnce'nin başlattığı hareketle kuracağımız partide mücadele edeceğim.”

DÜN AYRILIK SİNYALİ VERMİŞTİ

Muharrem İnce'nin kuracağı partiye geçeceğinin sinyalini veren Küçükkuru, dünkü paylaşımında şunları kaydetmişti:

“Öyle özgürlükçü ve eşitlikçi bir parti kuruyoruz ki; Atatürk'ün Türkiyesi'ne böyle bir parti çok yakışacak. Tüzüğünde genel başkanını, üyeleri seçecek ve en fazla iki dönem için seçecek. Parti içi seçimlerde çarşaf liste zorunlu olacak. Adaylıkta fermuar sistemi sıralama ile bir kadın bir erkek olacak. Temsilde adalet ilkesi gibi daha bir çok buna benzer tüzük hükümleri var. Parti programımızı okuduğunuzda işte bu Atatürk Türkiye'sinin partisi diyeceksiniz.”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1