Zanka

Korona virüs salgını nedeniyle birçok şirket uzatan çalışma modeline geçiş yaptı. Uluslararası arenada büyük holdinglerde bu model kalıcı hale dönüştürülmeye başlandı. Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu da esnek çalışma modeline yönelik yaptığı açıklamada, “Uzaktan çalışma modeli 35 bin ofis çalışanı arkadaşımız için kalıcı bir uygulama haline geliyor” dedi…

Koç Holding’in kurumsal dergisi Bizden Haberler’in özel sayısında, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu’nun 34. Üst Düzey Yöneticiler Toplantısı'nda geçen yılın öne çıkan başlıklarına dair paylaştığı görüşlerine yer verildi.

Çakıroğlu konuşmasında esnek çalışma konusunu da değindi. Pandemiye kadar kısmi uygulamaların hayata geçirildiğini söyleyen Çakıroğlu, pandemiyle birlikte uzaktan çalışmaya hızla geçildiğini vurguladı ve şunları söyledi:

“Bu dönemde elde edilen tecrübelerimiz ışığında, geleceğin esnek çalışma modellerine yönelik çalışmalarımızı olgunlaştırarak devreye alıyoruz. Uzaktan çalışma modeli 35 bin ofis çalışanı arkadaşımız için kalıcı bir uygulama haline geliyor. Uzaktan/ esnek çalışma, çalışanların yolda geçen zamanlarını ortadan kaldırıyor. Ofis alanı, personel servisi kapasitesi gibi ihtiyaçlar azalıyor. Hem çalışan tatminini hem de verimliliği artıracak büyük bir potansiyel var.

Uzaktan/esnek çalışma modelinin getirdiği avantajlardan biri de, dünyanın farklı ülkelerinden ihtiyaç duyulan yetkinlikte profesyonellerle çalışmaya imkân vermesi.”

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver