Zanka

Rus muhalif lider Alexei Navalny hakkında verilen 3.5 yıl hapis cezası kararı, Rusya’yı karıştırmakla kalmadı aynı zamanda uluslararası krize dönüştü. Avrupa Birliği’nin ardından ABD de Rusya’ya yönelik yaptırım kararına imza attı…

Rusya tarafından zehirlendiği şüphesiyle Almanya’da tedavi gören ve tedavisinin ardından Rusya’ya dönen Rus muhalif lider Alexei Navalny, ülkesinde tutuklanmıştı. Mahkeme Navalny için 3.5 yıl hapis cezası kararı vermişti.

Avrupa Birliği'nin (AB) Alexei Navalny’ın yargılanma sürecine ilişkin Rusya’ya yaptırım kararına ABD de katıldı.

ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bugün, muhalefet figürü Alexei Navalny'nin zehirlenmesi ve hapse atılmasına dair tepkinin parçası olarak Hazine Bakanlığı, Rus hükümetinin yedi kıdemli üyesini belirlemiştir” denildi.

RUSYA “YANITSIZ KALMAYACAK” DEMİŞTİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, basına yaptığı açıklamada AB’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlara Moskova’dan uygun bir yanıt alacağını belirtmişti. “Bu adımlar yanıtsız kalmayacak” diyen Zakharova, AB'nin yaptığı açıklamaları 'saçmalığın eşiğinde' şeklinde nitelendirmişti.

Öte yandan Zakharova, Avrupa ülkelerinin liderlerinden Navalny’in serbest bırakılmasına yönelik çağrılara, “Egemen bir devletin iç işlerine karışmaya gerek yok” diye yanıt vermişti.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver