Zanka

Bitlis Tatvan’da dün meydana gelen askeri helikopter kazasında, 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın da aralarında olduğu 11 askerimiz şehit düştü. Şehitlerimiz için Elazığ Havalimanı'nda uğurlama töreni düzenlendi…

Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki Fransız - Alman ortak yapımı Cougar tipi askeri helikopter, dün saat 13.55’te Bingöl’den Tatvan’a gitmek için kalktı. Helikopterle saat 14.25’te irtibat kesildi. Bölgeye İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopterin yanı sıra komando timleri de sevk edildi. Tatvan’ın Çekmece köyü yakınlarında helikoptere ulaşıldığında 9 askerin şehit olduğu tespit edildi. 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş da kazada şehit oldu.

Kazada yaralanan 4 askerimizden 2’sinin daha hayatını kaybetmesiyle şehit sayımız 11’e yükseldi. Binbaşı Alptekin Köprülü ile Yüzbaşı Ender Uzunçakmak’ın tedavileri ise sürüyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar gece yaptığı açıklamada “İlk bilgilere ve görgü tanıkları ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir” dedi.

Kaza yerine ilk ulaşan köylüler, bölgede 2 gündür yoğun kar yağışı ve kaza anında sis olduğunu belirtti.

KAHRAMANLAR İÇİN TÖREN

Bitlis'in Tatvan ilçesinde askeri helikopter kazasında şehit olan 11 askerimiz için Elazığ Havalimanı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Şehitlerimizin naaşları memleketlerine gönderilmek üzere askeri helikoptere taşındı.

Şehitlerimizin isimleri:

- 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş

- Jandarma İstihbarat Kurmay Albay Şentürk Aydınyer (49)

- Kurmay Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş (36)

- Yüzbaşı Salih Sarıoğlu (34)

- Kurmay Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal

- Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir

- Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Ömer Umulu (40)

- Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Nazmi Yılmaz

- Teknisyen Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek (29)

- Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül (45)

- Piyade Uzman Çavuş Tolga Demirci



Bu içeriğe emoji ile tepki ver