Zanka

Korona virüse karşı birçok ülkede aşılama süreci devam ediyor. Ancak Güney Kore’de bu süreci sarsan bir haber gündeme yerleşti. Oxford/AstraZeneca aşısı olan kişiler arasında 7 kişi henüz bilinmeyen bir nedenle hayatını kaybetti. Ölümlerle ilgili soruşturma başlatılırken, ayrıca yine aynı aşıyı yaptıran 24 kişide de ciddi yan etkiler görüldü...

Güney Kore’de korona virüse karşı yürütülen aşılama sürecinde, korkutan bir haber geldi. 7 kişi aşı olduktan sonra hayatını kaybetti.

Ülkede çoğunlukla Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca tarafından ortak geliştirilen korona virüs aşısının uygulandığı belirtilirken, Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Dairesi (KCDC) aşı sonrası hayatını kaybeden 7 kişinin ölümüne ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Ayrıca AstraZeneca aşısı yapılan 2 bin 800’den fazla kişide de aşının yan etkisi görüldüğü ve bu kişilerin 24’ünde görülen yan etkilerin ‘ciddi’ olduğu ifade edildi.

Öte yandan ülkede şimdiye kadar 5 bin doz Pfizer-BioNTech aşısı uygulandığı ve aşı olan kişilerin hiçbirinde olumsuz bir reaksiyonun bildirilmediği açıklandı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver