Zanka

Suriye krizinin 10’uncu yılı dolayısıyla bir makale yazan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden’a seslendi. Erdoğan, “Biden yönetimi, verdiği sözleri tutarak, Suriye’deki trajediyi sonlandırmak ve demokrasiyi müdafaa etmek için bizimle birlikte çalışmalıdır” ifadelerini kullandı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki iç savaşın 10’ncu yıldönümünde ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg'e bir makale kaleme aldı.

"Geçen yıl Rejimin İdlib'e saldırılarını önleyerek milyonlarca hayat kurtardık"  diyen Erdoğan, "O dönemde Türkiye’den övgüyle söz eden ülkeler, kısmen korona virüs salgını nedeniyle Suriye’deki insani krizi çabucak unuttu" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, terör örgütleriyle işbirliği yapan batı ülkelerinin Suriye'de gerçek bir çözüm niyeti olmadığını söyledi, Türkiye'ye destek çağrısı yaptı ve “Bölgede barış ve istikrarın sağlanmasının en sağlam yolu Ankara'dan geçiyor” dedi.

BIDEN’A AÇIK ÇAĞRI

Batı'nın terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye karşı net bir duruş sergilemesini isteyen Cumhurbaşkanı, ABD Başkanı Joe Biden'a da seslendi. Biden'a seçim vaatlerini yerine getirme çağrısı yapan Erdoğan, demokrasiyi savunmak için işbirliği çağrısında bulundu.

Türk ordusunun, geçen yılın bu dönemlerinde Suriye'de muhalefetin son kalesi olan İdlib'e yönelik yeni bir saldırıyı durdurmak ve masum insanların yerlerinden edilmesini veya öldürülmesini engellemek amacıyla Suriye rejiminin pozisyonlarına müdahale ettiğini hatırlatan Erdoğan, böylece milyonlarca hayat kurtarıldığını kaydetti.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Esed rejiminin ve destekçilerinin bu meşru talepleri yok etme girişimi, terör ve düzensiz göç gibi korkunç sonuçları beraberinde getirmiştir. Birçok ülke, çeşitli neden veya bahanelerle Suriye ihtilafına müdahil olmuşlarsa da yaşanan trajedinin çıkış noktasını ıskalamışlardır. Neticede Orta Doğu'nun en önemli ülkelerinden biri, asla bitmeyecek gibi görünen bir katliamın ortasında yapayalnız bırakılmıştır. Gururla söylüyorum ki Türkiye'nin pozisyonu, Suriye iç savaşının başlangıcından itibaren hiç değişmemiştir. Türk milleti, tüm Suriyelileri temsil kabiliyetine sahip bir siyasi sistem kurulmasının, barış ve istikrarın yeniden tesisi için şart olduğuna inanmaktadır. Suriye halkının en temel insan onuru taleplerini karşılamayan tüm planları reddediyoruz. Zira bu tür seçenekler krizi ancak derinleştirecektir. Aynı zamanda barışçıl ve kalıcı bir çözümün, Suriye'nin toprak bütünlüğüne ve siyasi birliğine saygı gösterilmemesi halinde mümkün olamayacağını vurguluyoruz."

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver