Zanka

Doğum günü kutlamasında korona virüs kısıtlamalarını iki kez ihlal ettiği tespit edilen Norveç Başbakanı Erna Solberg hakkında soruşturma başlatıldı…

Norveç devlet televizyonu NRK’de yer alan habere göre; Norveç Başbakanı Erna Solberg'in, Geilo Kayak Merkezi'nde yasak olmasına rağmen 13 kişiyle aynı masada oturarak bir restoranda parti verdiği ve daha sonra da kapalı başka bir ortamda 14 kişiyle partiyi devam ettirdiğine ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Oyvind Aas, Başbakan Solberg'in, salgın kısıtlamalarını ihlal ettiği şüphesiyle soruşturma başlattıklarını belirtti.

HALKTAN ÖZÜR DİLEDİ

NRK'ye açıklamada bulunan Solberg, "Her gün Norveç halkına salgının kontrolü için kurallara uyulması için uyarılar yaparken, kendimin de kurallara uyması gerekirdi" dedi ve Norveç halkından özür diledi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ GÖRDÜ

Sosyal medyadan da Solberg'e tepki yağdı. Sosyal medya kullanıcıları, Norveçlilerin tatile çıkmaması yönünde uyarılar ve önlemler alınırken, Başbakan'ın kayak merkezine tatile gitmesini ikiyüzlülük olarak değerlendirdi.

Norveç'te, Covid-19 kısıtlamaları çerçevesinde, restoran ve barlarda 10 kişinin aynı masada oturması ve alkol satışı yasaklanmıştı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver