Zanka

Partisinin il başkanlarına seslenen Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, dikkat çeken bir iddiada bulundu ve “Bana gelen birçok bilgide ve sağlık sistemi içinde bulunanlarda Ankara’da artışın hızlandığı, Ankara’nın da kızardığı ama AKP ve MHP kongreleri dolayısıyla bunun ertelendiği bilgisi var” dedi. Davutoğlu ayrıca, partisinin Milas kongresi için polisin salona 150 kişinin girebileceği uyarısını yaptığını söyledi ve “Peki ama binlerce AKP üyesi kongre salonuna girerken kim kontrol etti?” diye tepki gösterdi…

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin 11. İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.  Davutoğlu’nun gündeminde AKP’nin binlerce kişinin katılımıyla yapılan lebalep kongresi vardı.

İktidarın her yerde ‘Maske, mesafe, temizlik’ ilkesini dile getirdiğini ancak sosyal mesafe kuralının AKP ve MHP kongrelerinde geçerli olmadığını söyleyen Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi:

“Siz il başkanlarına ilk ev ödevinizi zikretmek istiyorum. Eğer gerçekten bu kadar kalabalıklar sosyal mesafe kuralını ihlal etmiyorsa, bir kahvehanede vatandaşlara çok az sayıda bile oturuyorken ceza kesilmişse, mademki bunlar bir tehlike teşkil etmiyor, milletimize sosyal mesafeden kesilen tüm cezalar geri ödenmelidir. Ceza ödemiş bütün vatandaşlara sesleniyorum. AK Parti kongresi resimleriyle birlikte itiraz etsinler, dava açsınlar. İl başkanları olarak sizlerden ricam her bir ilde şu ana kadar cezaların geri ödenmesi için kampanya başlatalım. Esnafımızla birlikte harekete geçelim”

“BANA GELEN BİLGİ ANKARA’NIN KIZARDIĞI”

Davutoğlu, illerin renklere göre ayrıldığı risk haritasıyla ilgili kendisine gelen çarpıcı bir bilgiyi de şöyle anlattı:

“Bana gelen birçok bilgide ve sağlık sistemi içinde bulunanlarda Ankara’da artışın hızlandığı, Ankara’nın da kızardığı ama AKP ve MHP kongreleri dolayısıyla bunun ertelendiği bilgisi var. Göreceğiz bakalım. Gelecek hafta inşallah olmaz ama Ankara kırmızıya dönerse, artık o zaman bunların riyakarlıkları, bunların oportünizmi, bunların fırsatçılığı, bunların yalanları bir kez daha ortaya çıkacak.”

GELECEK PARTİSİ KONGRESİ İÇİN 150 KİŞİYE İZİN

Gelecek Partisi’nin Milas kongresinde 300 kişilik salonda polisin 150 kişi girebileceği uyarısı yaptığını ve içeriye sayıyla insan aldığını söyleyen Davutoğlu, “Peki ama binlerce AKP üyesi kongre salonuna girerken kim kontrol etti? Kim sordu? Lebalep kavramı artık Türk siyasetine geçti. AKP için lebalep kongre yapan parti unvanı kalıcı olacak” dedi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver