Zanka

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin lebalep kongresinde tedbirlerin ihlal edildiği görüntüleri “Bir iktidar halka söylediğiyle kendi yaptığı arasında 180 derece fark yaratırsa o iktidar güven vermeyen iktidardır” diyerek eleştirdi. Kılıçdaroğlu, AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın görüntüler için “yatay çekim” savunmasına ise “Bu nedir Allah aşkına? Bu yatay çekim falan değil. Olacak şey değil. İnsana değer vermiyorlar. Bana değer vermiyorsun, kendine seçmenine değer ver” diye göndermede bulundu…

FOX TV’de “Çalar Saat” programına katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, AKP'nin 7. Olağan Büyük Kongresi’nde korona virüs tedbirlerinin ihlal edilmesine ilişkin şunları söyledi:

“Kahveciyle konuşuyorsun dükkanını kapatmış. Yan yana gelebilirsiniz ama kağıt oynamak yasak. Sokaktaki insana, kahvedekine, arabadakine ceza kesiliyor. Son bir ayda 254 bin 317 kişiye ceza kesilmiş. Peki bu (kongredeki) insanlara ne yapacaksınız? Bir iktidar halka söylediğiyle kendi yaptığı arasında 180 derece fark yaratırsa o iktidar güven vermeyen iktidardır. Vatandaş görüyor tabii bunu. Görmemesi mümkün değil. Şikayet ediyor. Bu 254 bin kişiye kesilen cezanın tamamını biz iade edeceğiz. Sağlık Bakanı, doktor... Herkese söylüyor tweetler atıyor. Söyleyen kim, doktor... Yapmayan kim, doktor olmayan birisi. Sormak lazım, sağlık konusunda yetkili doktor mudur, yoksa bu alanda hiçbir şey bilmeyen birisi midir? Biz böyle bir kurultay yapmadık . Kendi vatandaşımıza saygı duyduk. Sağlık konusunda ne gerekiyorsa yaptık. Bu nedir Allah aşkına? Bu yatay çekim falan değil. Olacak şey değil. İnsana değer vermiyorlar. Bana değer vermiyorsun, kendine seçmenine değer ver. İnşallah bunların tamamı aşı olmuştur. Çocuklar var mesela. Yazıktır, günahtır... Ve bunlar Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetiyorlar. Asıl şaşırtıcı olan bu.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver