Zanka

Son dakika…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mutasyonlu virüsün yayılımıyla ilgili Bakan Koca, “Mutasyon her geçen gün artıyor. Şu an mutasyonun Türkiye'deki oranı yüzde 75’lere ulaştı. Kimi illerimizde yüzde 55 oranında ama yüzde 95 olan illerimiz de var” dedi.

LEBALEP AKP KONGRESİ

Kamuoyunda çok tepki çeken AKP’nin kongresine ilişkin ilk kez konuşan Bakan Koca, ''Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydasının olmadığı kanaatindeyim. Bugüne kadar Bilim Kurulu üyelerimiz dahil olmak üzere kapalı ortamlarda virüsün bulaştığını biliyoruz. Bu bilgilendirme de bir değişiklik söz konusu değil dolayısıyla herkesin bu mücadelede üzerine düşen sorumluluğun gereğini yapması gerektiği kanaatindeyim. Burada bir ayrıcalık çıkarma hikayesini oluşturmanın doğru olmaz” ifadelerini kullandı.

BIONTECH AŞISI

CNN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram’ın aktardığına göre; Bakan Koca, özellikle İngiliz varyantının daha çok görüldüğünü söyledi.

Koca, BioNTech aşısının birkaç gün içinde uygulanmaya başlayacağını belirterek, aşılanan kişilerin Çin aşısı veya BioNTech aşısını seçebileceklerini açıkladı.

“10 GÜN İÇİNDE 4.5 MİLYON DOZA TAMAMLANMIŞ OLACAK”

Biontec-Pfizer aşısının şu an Türkiye'ye geldiği doz miktarı 2,8 milyon oldu. Bir hafta 10 gün içinde de 4,5 milyona tamamlanmış olacağı da bildirildi.

TERAVİH NAMAZLARI KAPALI OLMAYACAK

Ramazan ayının yaklaşması sebebiyle Bakan Koca’ya teravih namazları da soruldu. Koca, teravih namazlarının kapalı olmayacağını söyledi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver