Zanka

Yarışma tarihi boyunca ilk kez geçen yıl ertelenen Eurovision Şarkı Yarışması, bu yıl pandemi tedbirleri kapsamında gerçekleşecek. Hollanda hükümeti yarışmayı normalleşme deneyleri kapsamında, en fazla 3 bin 500 kişinin izlemesine izin verecek. Tabi seyirci olacak kişilerin test sonucunun negatif olması şartıyla…

Hollanda’da korona virüs kısıtlamalarının gevşetilmesi veya kaldırılması durumunda vaka sayılarının nasıl etkileneceğini görmek için yapılan hükümet destekli deneylere Eurovision Şarkı Yarışması da dahil edildi.

Telegraaf gazetesinin bir hükümet yetkilisini kaynak gösterdiği haberine göre; 18-22 Mayıs'ta Rotterdam'ın ev sahipliği yapacağı organizasyona sınırlı sayıda seyirci kabul edilecek. Provalar, yarı final ve finali Hollanda'da yaşayan en fazla 3 bin 500 kişi izleyebilecek. 39 ülkeden sanatçıların sahneye çıkacağı organizasyona izleyici olarak katılmak isteyenlerin korona virüs testi yaptırması da gerektirecek.

HOLLANDA’NIN NORMALLEŞME DENEYLERİ

Toplamda 1.2 milyondan fazla korona virüs vakasının görüldüğü ve 16 bin 500 kişinin hayatını kaybettiği Hollanda'da, 'saha laboratuvarı' adı altında bir dizi etkinlik düzenleniyor. Deneylerle önlemler alındığı takdirde kısıtlamaları gevşetilir veya kaldırılırsa, nasıl bir sonuçla karşı karşıya kalınacağı görülmek isteniyor.

Bu ayın başında başkent Amsterdam'ın en büyük konser salonu olan Ziggo Dome'da binlerce kişi korona virüs kısıtlamalarına uymak zorunda kalmadan eğlenmişti.

Hollanda merkezli bir seyahat acentesi olan Sunweb de 18-70 yaş arası 187 kişiyi 8 günlük tatil için Yunanistan'a götürecek.

Öte yandan Hollanda Başbakanı Mark Rutte geçen hafta ülke genelindeki sokağa çıkma yasağı ve kısıtlamaların nisan sonuna kadar uzatılacağını açıklamıştı.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver