Zanka

Süveyş Kanalı’nda karaya oturan kargo gemisini kurtaran ekibe teşekkür etmek için bölgeye giden Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Rus bandıralı geminin sürekli siren çalmasıyla zor anlar yaşadı. Sisi’nin konuşmasını sürekli kesmek zorunda kalması herkesi güldürdü…

Süveyş Kanalı’nda geçen hafta Panama bandıralı ve 400 metre uzunluğundaki 'Ever Given' kargo gemisi kötü hava koşulları nedeniyle 24 Mart'ta karaya oturmuş, çok sayıda römorkör, geminin tekrar yüzdürülmesi için çalışmalara dahil edilmişti. Olayın ardından yüzlerce gemi Süveyş Kanalı'nın açılması için bekleme pozisyonuna geçmiş, lojistik sektörü büyük darbe almıştı. 6 gün süren kurtartma çalışmaları sonuç vermişti ve gemi yeniden yüzdürülmüştü.

Bölgeyi ziyaret eden Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi arama kurtarma çalışmalarına katılan ekibe teşekkür etti. Daha sonra Sisi, hazırlanan platformda gazetecilere konuşmaya başladı ancak karaya yaklaşan ve siren çalan Rus bandıralı yük gemisi nedeniyle konuşmasını sürekli kesmek durumunda kaldı.

Geminin çaldığı sirene işaret ederek, "Biz de mutluyuz" esprisini yapan Sisi, çevresindekileri de güldürdü. O anlar kayıtta olan yerel medya tarafından kaydedildi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver