Zanka

Erbil'de Türk diplomatların çalışanlarının içinde olduğu restorana silahlı saldırı geçekleştirildi. Saldırıyı PKK'nın gerçekleştirdiği iddia edildi. Olayda ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi başkenti Erbil’de, yerel saatle 14:30 sularında Türk diplomatların içinde bulunduğu restorana susturucu silahlarla saldırı gerçekleştirildi. Saldırının yaşandığı mekanın bir Türk lokantası olduğu belirtildi.

Reuters’a konuşan kaynaklar silahlı saldırganların diplomatlar yemek yerken ateş açtığını belirtti.

Restoran sahibinin paylaştığı bilgilere göre, konsolosluk çalışanları içeri girdikten sonra sivil giyimli ve üzerinde iki silah taşıyan saldırgan, doğrudan konsolosluk çalışanlarını hedef alarak ateş açtı.

Reuters’a konuşan kaynaklar en az 3 Türk diplomatın şehit düştüğünü söylerken kısa bir süre sonra yapılan resmi açıklamada 1 Türk diplomatın, iki Iraklının yaşamını yitirdiği belirtildi. Anadolu Ajansı, Erbil Başkonsolosluğu’nda çalışan bir kişinin şehit olduğunu aktardı.

Irak Devlet Televizyonu, Erbil Başkonsolos Yardımcısı’nın şehit düşen diplomatlardan biri olduğunu açıkladı.

Olayın bir terör saldırısı olduğu ve PKK'nın gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Erbil Emniyet Müdürü Abdulhalik Talat, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını, daha sonra detaylı açıklamanın yapılacağını söyledi. Kaçan saldırgan veya saldırganların yakalanması için Erbil’den diğer kentlere giden tüm yolların trafiğe kapatıldığı belirtildi.

Saldırganların henüz yakalanamadığı öğrenildi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver