Zanka

Korona virüs salgınıyla birlikte maskeler gibi siperlikler de hayatımıza girdi. Siperlikler özellikle sağlık çalışanları için bir kalkan görevi görüyor. Gültepe Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi de anlamlı bir proje yürütüyor. Bu kapsamda İstanbul Havalimanı'nda toplanan mavi plastik kapaklar, lise atölyesinde siperliğe dönüşüyor. Üretilen siperlikler de sağlık çalışanlarına bağışlanıyor…

İstanbul Havalimanı’ndaki belirli noktalara yerleştirilen mavi plastik kapak toplama kutularıyla 200 kilogram mavi kapak toplandı. Toplanan mavi kapaklar Gültepe Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’ne teslim edildi.

Pandemi başından beri Milli Eğitim Bakanlığından aldığı destekle siperlik, tek kullanımlık tabak, kaşık ve çatal üretimi yapan okul, bu kez havalimanında toplanan mavi kapakları kullanarak siperlik üretti.

Havalimanından gelen kapaklarla hazırlanan bin adet siperlik IGA tarafından Arnavutköy Devlet Hastanesine götürülerek sağlık çalışanlarına teslim edildi.

Bu yıl içerisinde toplanmaya devam edecek plastik kapaklarla üretilecek 2 bin adet siperliğin sağlık çalışanlarına bağışlanması hedefleniyor. Okul Müdürü Mustafa Hoşyiğit bu sürece imalat aşamasında destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

25 MAVİ KAPAKLA 1 SİPERLİK ÜRETİLEBİLİYOR

Okulun öğretmenlerinden Mahmut İğnak plastik atıkların çöp olmadığını hatırlatarak, “Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak geçtiğimiz yıllarda STK'lardan, ilköğretim okullarından ve diğer kurumlardan gelen plastiklerle sokak hayvanları için mama kaplarını oluşturmuştuk. Bu sene de pandemi dolayısıyla siperlik çalışmamız var. Son olarak İGA İstanbul Havalimanı tarafından bize gönderilmiş olan kapakları siperlik yaparak İGA aracılığıyla Arnavutköy Devlet Hastanesine ulaştırmış bulunmaktayız. Plastik atıkların çöp olmadığını yeni nesillere öğreterek bunların dönüştürebileceği inancıyla yola çıkarak ülke ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz. Bir siperliğin oluşması için 25 tane mavi kapağa ihtiyaç vardır. 25 tane mavi kapağı çeşitli aşamalardan geçirdikten sonra kalıplarımıza basarak değerlendirmekteyiz” ifadelerini kullandı.

SADECE SİPERLİK DEĞİL, MAMA KABI VE SİLGİ DE OLUYOR

Pandeminin başından bu yana gönüllü olarak siperlik üretim faaliyetine katıldığını söyleyen okul öğrencisi Umut Can Alpı, “Son sınıftayım ve makine bölümündeyim. Makine atölyesinde pandemi süresince 1 yılı aşkın bir zamandır siperlik üretmekteyiz. Bu siperlikleri atık maddelerden yani atık plastiklerden yapmaktayız. Atık plastikleri farklı aşamalardan geçirip siperlik, mama kabı ve silgi üretmekteyiz” diye konuştu.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver