Zanka

Korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden Nur cemaatinin Meşveret grubunun lideri Hüsnü Bayramoğlu için Eyüpsultan’da cenaze töreni düzenlendi. Valiliğin aldığı salgın tedbirlerine göre en fazla 30 kişiyle düzenlenmesi gereken cenaze törenine, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da dahil olmak üzere yüzlerce kişi katıldı. Cemaat imamın uyarısını bile dinlemedi, cenazeye dokunmak için birbiriyle yarıştı…

Nur cemaatinin Meşveret grubunun lideri Hüsnü Bayramoğlu, 18 Nisan’da korona virüs nedeniyle yaşamını yitirmişti. Bayramoğlu için bugün İstanbul Eyüpsultan Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken de katıldı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.

Sözcü’de yer alan habere ve fotoğraflara göre; yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde, korona virüs tedbirleri yine hiçe sayıldı. Tabuta dokunmak ve defin sırasında toprak atmak için cemaat adeta birbiriyle yarıştı.

İmam kalabalığı şu sözlerle uyardı ancak başarılı olamadı:

* Cenaze geliyor, pandemi kurallarına da maalesef uyamıyoruz burada. Kimsenin hayatına sebep olmayalım. Elden ele cenaze gelsin. Biraz dağınık duralım, alan geniş. Allah rızası için. (Cenazeye) Yakın durmakla uzak durmak arasında fark yok. Ön tarafa gelme gayretinde olmayalım. Elden ele gelsin cenaze, biz gelmeyelim ön tarafa.

* Aşağı doğru biraz geri gidelim. Allah rızası için arkadaşlar! Niçin burada izdiham yaratıyorsunuz? Mezar yerinde adım atacak yer yok! Geri doğru çıkalım. Burada durmanın bir manası yok. Geri doğru çıkalım. Kimsenin hastalığına, vefatına sebep olmayalım. Cenazedeyken buradan hayatlara son verecek bir halimiz olmasın. Vebale, günaha girmeyelim.

TEDBİRLERE GÖRE EN FAZLA 30 KİŞİYE İZİN VAR

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında toplanan İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, cenazelere yönelik “Cenaze namazlarının vefat edenlerin yakınları dahil en fazla 30 kişi ile kılınmasına” karar vermişti.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1