Zanka

Korona virüs vaka ve ölümlerinde kırdığı acı rekorlarla dünyanın endişeyle takip ettiği Hindistan’dan, şoke eden bir haber daha geldi. Ülkedeki bir hayvanat bahçesinde bulunan 8 aslan, korona virüse yakalandı. Virüsün aslanlara insanlardan geçip geçmediği ise henüz bilinmiyor…

Dünyayı saran korona virüs salgını, ABD’den sonra en ağır darbesini Hindistan’a vurdu. Birçok ülke normalleşme adımları atarken, ülkede her gün rekor düzeyde vaka ve ölüm açıklanıyor.

Hindistan halkı yaşam mücadelesi verirken, Haydarabad kentinde yer alan bir hayvanat bahçesindeki sekiz Asya aslanının Covid-19 testi pozitif çıktı. Aslanların ülkede hayvanlarda tespit edilen ilk vakalar olduğu bildirildi.

Hayvanat bahçesindeki 12 aslandan sekizinin, burun akıntısı ve iştahsızlık gibi semptomlarla birlikte sık sık öksürdükleri belirtilirken, durumlarının ise şu anda iyi olduğu belirtildi.

Hindistan’ın en büyük araştırma ve geliştirme kuruluşu olan Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Konseyi, Haydarabad’daki yaşam bilimleri kurumlarından biri olan Hücresel ve Moleküler Biyoloji Merkezi’nin (CCMB) açıklamasını paylaştı. Açıklamada, "Virüsün insanlardan gelip gelmediğini bulmak için genom dizilimi için numunelerin ayrıntılı araştırmasını yapacağız” ifadeleri kullanıldı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver