Zanka

İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları 3 gündür devam ediyor. Gazze yoğun bombardımana maruz kalırken, hayatını kaybedenlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Hamas ise misillemeyi sürdürüyor, son olarak Tel Aviv’e yüzden fazla roket atılarak karşılık verildi…

Gazze Şeridi’ne İsrail tarafından 150’den fazla hava saldırısı düzenlendi. İsrail savaş uçakları Gazze'de 13 katlı bir binayı hedef aldı.

Bina saldırı sonrası tamamen çöktü.

TEL AVIV’DE ALARM

Binaya yapılan saldırının ardından Hamas misilleme olarak Tel Aviv'e 130'dan fazla roket fırlattı.

İsrail'in güneyindeki Aşdod'dan kuzeydeki Hayfa'ya kadar birçok bölgede uyarı sirenleri çaldı. Kentin Holon bölgesinde bir bina vuruldu. Füzelerden biri bir otobüse isabet etti. Aşkalon'daki Trans-İsrail Petrol boru hattı da vurulan yerler arasında.

Tel Aviv'deki Ben Gurion havaalanında tüm uçuşlar askıya alındı. Saldırıda bir kişi öldü. İsrail tarafında can kaybı sayısı 3'e yükseldi.

LOD KENTİNDE OHAL: KONTROL KAYBEDİLDİ

İsrail'in Lod kentinde Yahudi yerleşimciler tarafından şehit edilen Filistinlinin cenazesinde çıkan olayların ardından kentte olağanüstü hal ilan (OHAL) edildi. Kentin Belediye Başkanı Yair Revivo, "Tüm İsrailliler bilmeli, kontrol kaybedildi. Sinagoglar yakılıyor, yüzlerce araba ateşe verildi. Sokaklarda yüzlerce eşkıya Arap dolaşıyor. Burada resmen iç savaş patlak verdi" dedi.

İsrail'in Lod kentinde Yahudi yerleşimciler tarafından şehit edilen Filistinlinin cenazesinde çıkan olayların ardından kentte olağanüstü hal ilan (OHAL) edildi.

CAN KAYBI ARTIYOR

İsrail savaş uçakları, Gazze'nin merkezinde sivillerin kaldığı ve basına ait ofislerin bulunduğu 9 katlı binayı bombaladı. Hasar gören binanın yıkılmak üzere olduğu ve saldırı nedeniyle çevresindeki binalarda da büyük hasar oluştuğu belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı,  İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin 14’ü çocuk, 5’i kadın toplamda 56 kişi olduğunu açıkladı. İsrail’in Gazze’ye gerçekleştirdiği hava saldırılarında 335 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver