Zanka

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump, G-20 zirvesinde bir görüşme gerçekleştirmişti. O görüşmeyle ilgili dünyayı sarsan bir iddia ortaya atıldı. O iddialara göre Erdoğan, Trump'ı hem övdü hem de tehdit etti…

Japonya'da haziran sonunda düzenlenen G-20 Zirvesi kapsamında Erdoğan ile Trump ikili bir görüşme gerçekleştirmişti. Erdoğan, bu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada "Yaptırım söz konusu olmayacağını Trump'tan duymuş olduk" ifadelerini kullanmıştı. Trump ise, "Erdoğan'ın S-400 geriliminde suçu olmadığını" söyleyerek faturayı selefi Barack Obama'ya kesmişti.

Senatörlerin yanı sıra Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın yaptırım konusunda bastırmasına karşılık Trump'ın daha 'yumuşak' bir tutum izlemesindeki gerçek nedenin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile G-20 Zirvesi'nde yaptığı görüşme olduğu iddia edildi.

NBC'nin haberine göre, ABD'nin yaptırımları hayata geçirmesi durumunda Erdoğan, 'misillemede bulunacaklarına dair pek çok tehditte' bulundu. İki liderin görüşmesi hakkında bilgi sahibi olan dört kaynağa dayandırılan habere göre Erdoğan, Trump’ı NATO'dan çekilmek ve ABD'yi Türkiye'deki İncirlik Üssü'nden çıkarmak ile tehdit etti. Ancak kaynaklar, Erdoğan'ın Trump'ı övmeyi ihmal etmediğini de öne sürdü. Böylece iki liderin yaptırımlardan kaçınacak bir anlaşma konusunda uzlaştıkları iddia edildi.

CNN'in iddiasına göre Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan ilişkisini bir şekilde koruyabilmek adına ağırdan alıyor. Wall Street Journal ise Trump'ın Erdoğan'a güvence verdiğini belirtiyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver