Zanka

9. videoda hangi detaylar dikkat çekti? Çarpıcı iddialar nasıl okunmalı? Gazeteci Ali Tarakçı yorumladı…

Sedat Peker, video serisinin “Yaşadıkça ve yaşlandıkça değil, direndikçe büyürüz” notuyla paylaştığı 9. bölümüyle yeni perdeyi açtı. Peker; belediyelerde yolsuzluktan taşeron sistemine ve 5’li çeteye, 10 bin dolar alan siyasetçi ile Metin Külünk’ten Veyis Ateş’e, Demirören Grubu’nun Doğan Grubu’nu satın almasında Ziraat Bankası detayından, Sezgin Baran Korkmaz ve Süleyman Soylu arasında görüşmeye varıncaya kadar yine olay yaratacak iddialarda bulundu…

Zanka TV’de yayınlanan Ferit Atay’ın sunduğu SorguluYorum programında, Gazeteci Ali Tarakçı Peker’in iddialarını değerlendirdi ve objelerle verilen mesajları anlattı.

Tarakçı’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

TAHTADAKİ KİTAPLAR

* Bir tanesi yine Aile kitabı, 8. videoda da koymuştu. Puzo’nun olağanüstü meslek yaşamlarını tamamlayan İtalyan tarihinin en büyük suç ailelerinden birini anlattığı romanlarından biri.

* İkinci kitap çok önemli. Yine Mario Puzo’nun takma adıyla yazdığı bir roman. İkinci Dünya Savaşı’nda Nazilerin eline düşen üstün hafızaya sahip şifreleme uzmanı Amerikalı bir subayın, yıllar sonra Avrupa’ya dönerek başlattığı insan avı anlatılıyor. İşkencecilerin peşine düşen Amerikalı, Avrupa’nın farklı kentlerinde iz sürüyor.

* Bu ikinci kitabın önemi, aslında bu uyuşturucu meselesinde bir ayağının Almanya olmasına ve tahmin ediyorum 9. videodan sonra Almanya ayağını anlatacak. Benim kitaptan çıkardığım sonuç bu.

* Bir Gün Tek Başına, Vedat Türkali’nin en önemli romanlarından biridir. Aslında Sedat Peker, kitaba gönderme yaparken kitabın kahramanı Kenan var, bu intihar ediyor. İntihar etmesinin en önemli nedenlerinden biri ajan suçlaması yapılıyor.

* Türkiye’deki sol hareketlerin içerisinde ölüme beraber yürüdüklerine, dün yoldaşlık yaptıklarına, her şeyini paylaştıklarına, bir gün ayrı düştüklerinde polis, ajan diyerek hayat karartması Türk solunun çok önemli geçmişlerinden hatta devam eden bir gelenek.

* Buradan yola çıkarak Sedat Peker aslında 2 tane kavram koyuyor. Neden bu kadar kızdığını. Birincisi kendisine pislik denmesi, ikincisi ajan denmesi üzerinden.

* Düşün ajan denilen adam Ak Parti’nin seçim kampanyalarındaki kahveyi veriyor. Ajan dediğiniz adamla her türlü görüşmeyi yapıyorsunuz.

AJANLIK İDDİALARI

* Sedat Peker meselesini ajana neden bağlıyorlar? Neden ajan diyorlar? Neden MOSSAD’ın ve CIA’in içerisinde diyorlar? Bir kere MOSSAD’ın ve CIA’in bu işlere girmesi mümkün değil. Çünkü bu süreç başka bir süreçle gidiyor. Bu süreç iktidar içerisindeki bir çatışmanın ürünü.

* Hatta ne diyor; “Cumhurbaşkanı olmak istiyorsun, kavga etmeseydik olurdun da” diyor. Bunu başından itibaren söylüyor.

10 BİN DOLAR ALAN SİYASETÇİ VE METİN KÜLÜNK

* Başından beri burada 10 bin dolar alanın Metin Külünk olmadığını söyledim Bu ülkede anlı şanlı gazeteciler de Metin Külünk olduğunu iddia ettiler. Neye göre iddia ettiler? Yukardan aldıkları bilgiye göre. Bugün ne dedi Sedat Peker? Metin Külünk değil dedi, 300 bin dolar verdiğini söyledi.

* Asıl soru şu; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 10 bin dolar alan bir vekil, ardından da bir siyasetçi olduğunu söyledi. Top artık Soylu’nun ellerinde. Şentop da yazılı müracaatla bakandan o ismi istediklerini söyledi değil mi?

* Kim çıkacak? Ben hâlâ söylüyorum, sürpriz bir isim.

AKİT TV VE MURAT ALAN

* Gelirken Murat Alan’la görüştüm, Sedat Peker’in şerefli bir adam dediği ve kendisiyle ilgili ajan haberi yapılmasıyla ilgili de rahatsızlığını ifade ettiği. Murat Alan dedi ki; bir yazı işleri müdürü değilim, haber müdürüyüm sadece. İki bu haber internette çıktı, gazetede çıkmadı, bu iddianın kaynağı da Aydınlık gazetesi. Ben bir haber müdürü olarak internette çıkan haberlere müdahale etme yetkim yok çünkü gazete, internet ve televizyon işleyişi bağımsız.

* Akit gazetesi ve Akit TV’den başka bir ismin önümüzdeki günlerde deşifre edileceğini düşünüyorum. SADAT yönetiminde bulunan bir gazeteciyle ilgili de açıklamalar yapacağını düşünüyorum geldiği noktada.

SEZGİN BARAN KORKMAZ

* Sezgin Baran Korkmaz oldukça iyi bir halkla ilişkiler çalışması yürüten, gazetecilerle de hukuku, para ilişkisi ve başka ilişkileri çok kuvvetli olan bir adam.

* Zenginden alıp fakire vermiş aslında. Neden? Çünkü, Amerika’daki ortakları Amerikan Merkez Bankası’nı dolandırmış, oradan para buraya gelmiş, burada işler kurmuş ve para işi yapıyor aslında. Burada para satıyor. Türkçesi bizde tefeci diyorlar.

* Bunun yanında öğrencilere burs veriyor.

* Gazetecilerle iyi iş yapıyor, uçaklarına bindiriyor, otelinde kaldırtıyor. Rasim Ozan Kütahyalı, otelinde kalmış.

* Aynı zamanda Sezgin Baran Korkmaz’ın yurtdışı yasağının nasıl kaldırıldığını biliyoruz. Yurt dışı yasağının kalktığı gün, bir bakana gittiği anlatılıyor. HTS kayıtları, kamera kayıtları. Yer yerinden oynar.

“GAZİANTEP’LE MERSİN’DE YAPILACAK OPERASYONLARA BAKSIN HERKES”

* Türkiye’deki merkez Gaziantep, Mersin. Herkes oraya baksın. Gaziantep’le Mersin’de yapılacak operasyonlara baksın herkes, kitlensin.

* Hatırlayın FETÖ borsasını anlatan kimdi? Şamil Tayyar’dı. Gaziantep Milletvekili.

* Yine Gaziantep’le ilgili burada bir açıklama yapmıştım hatırlıyor musunuz? İYİ Parti’nin nasıl bir zayıf aday çıkararak, şu anki Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın seçilmesini nasıl sağladığı üzerine. Aslında o gün eski belediye başkanı daha sonra HDP milletvekili oldu Celal Doğan. İYİ Parti’nin adayı olacakken son anda İYİ Parti’nin adayı yapmadılar ve aday olsa Celal Doğan seçilebilme ihtimali var, çünkü bütün siyasi partileri etrafında birleştirme imkanı var. CHP de aday çıkarmama kararı alıyor, İYİ Parti’nin adayını destekleyecek, HDP de destekleyecek ve bugünkü Ak Parti Belediye Başkanı’nın seçilme ihtimali çok zayıf olacak. Ama Celal Doğan’ı aday yapmayınca…

VEYİS ATEŞ

* Niye Veyis Ateş ismi var? Veyis Ateş kim? Veyis Ateş, Mehmet Ağar’ın sunucusu mitinglerde. Kimin ilişkisi o zaman?

DEMİRÖREN VE ZİRAAT BANKASI

Sedat Perker, Demirören’in Doğan Grubu’nun medya organlarını satın alırken Ziraat Bankası’ndan 750 milyon dolar kredi aldığını ve bunu geri ödemediğini iddia etti.

Bu çarpıcı iddia için Tarakçı, şöyle sitem etti:

* 750 milyon dolar alınan kredinin ödenmediğini, faizlerinin de ödenmediğini söyledi. Traktörüne haciz yapılan bir köylünün meselesini anlatıyor. Türkiye’de 750 milyon dolardan bahsediyorsunuz, 750 lira kredi borcunuz olsa devlet sizi her yerden buluyor. Nasıl bir şey bu? Burada muhalefete çok büyük iş düşüyor.

* Adam ödemediği bir parayla bir medya grubunun sahibi. Acaba gerçekten sahibi mi? İşin tersinden bakalım. Milliyet grubunu kim yönetiyor? Eski TGRT’ciler yönetiyor bildiğim kadarıyla. Acaba gerçekten sahibi mi yoksa sahibi bir başkası mı? O görünen yüzü mü?

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1