Zanka

Dünya bu görüşmeye odaklandı, ilk temastaki samimiyet dikkat çekti...

Rusya lideri Vladimir Putin ve ABD Başkanı Joe Biden, İsviçre'nin Cenevre kentindeki Villa La Grange malikânesinde bir araya geldi.

Zirve liderlerin ilk yüz yüze görüşmeleri olmasının yanı sıra, 1985'ten sonra kentte düzenlenen ikinci ABD-Rusya zirvesi olma özelliği taşıyor.

İki ülkenin de birbirlerinin başkentlerinde büyükelçilerinin olmadığı bir dönemde gerçekleşen görüşmenin 4-5 saat sürmesi bekleniyor.

Her iki taraf da görüşmeden sorunları bir anda ortadan kaldıracak bir formül çıkmasını beklemediklerini belirtiyor.

“ÜSTÜNDE ÇALIŞMAMIZ GEREKEN PEK ÇOK KONU OLDUĞUNU BİLİYORUM”

Görüşmelerinin hemen öncesinde Putin, Rusya-ABD ilişkilerinde pek çok sorunun bulunduğunu söyledi ve bir araya gelmelerine ilişkin inisiyatif aldığı için Biden’a teşekkür etti.

Biden buna karşılık yüz yüze görüşmenin yararlı bir yöntem olduğu kaydetti ve “Rusya ile karşılıklı menfaatimiz olan alanları belirlemeye çalışacağız” dedi.

Putin de Biden’a hitaben, “Üstünde çalışmamız gereken pek çok konu olduğunu biliyorum. İlişkilerimizdeki sorunlar, en üst düzeyde yapılacak bir görüşmeyi gerektiriyordu. Umuyorum ki bugünkü görüşmemiz verimli geçecek” ifadelerini kullandı.

Bu sırada, ilk açıklamaların ardından basın mensuplarının odadan çıktığı sırada Putin ile Biden’ın şakalaşıp karşılıklı güldükleri görüldü.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver