Zanka

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, gündemi değerlendirirken, güvenli bölge ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu ve net konuştu. Aksoy, “Gerekirse tek başına oluşturacağız” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, gündemdeki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"ABD ile ortak bir noktada buluşulamaması halinde güvenli bölgeyi tek başımıza oluşturmak zorunda kalacağız. Bunu her düzeyde ABD'li muhataplarımıza iletiyoruz." diyen Aksoy, "3 Ağustos haftası ülkemize gelecek olan ABD askeri heyetiyle görüşmeler devam edecek." açıklamasını yaptı.

Aksoy, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin Türkiye ziyaretinde çeşitli toplantıların yapıldığını belirterek, güvenli bölge ve Suriye ihtilafının tüm yönlerinin ayrıntılı ele alındığını kaydetti. Söz konusu toplantılarda, Türkiye'nin ABD tarafına temel beklentilerini yeniden aktardığını ifade eden Aksoy, bu beklentilerin, bölgenin derinliğinin 32 kilometre olması, bölgenin kontrolünün Türkiye'de bulunması ve terör örgütü PYD/YPG'nin bu bölgeden çıkarılması olduğunu belirtti.

“2026’YA ERTELEDİK”

F-35 konusuna ilişkin olarak ise Aksoy, “Biz bu projenin müşterisi değil sahibiyiz. F-35 ile ilgili taahhütlerimizi 2026'ya erteledik.” diye konuştu.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver