Zanka

Dijital bankacılıkta ödüllü olan Akbank’ın, bankacılık sistemi çöktü. Akbank müşterileri ne kredi kartını kullanabiliyor, ne de internet bankacılığını. Kurumdan ise henüz bir açıklama yok…

Türkiye'nin en fazla teknoloji ve mükemmellik ödülü alan bankalarından olan Akbank, sistem krizi yaşıyor.

Milyonlarca Akbank müşterisi bu sabah erken saatlerden itibaren bankanın hiçbir sistemine ulaşamamaktan şikayetçi. Bankanın internet şubesi, mobil şubesi ve kredi kartı pos cihazları çalışmıyor. Bazı vatandaşlar sosyal medyadan ATM'lerden para çekemediklerini de dile getiriyor. 

Aynı zamanda bankanın kendi şubeleri arasındaki sistemin de çalışmadığı söyleniyor.

Bankanın bir siber saldırıya uğrayıp uğramadığına yönelik endişeler artarken, kurumdan ise resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Akbank Destek’ adlı resmi sosyal medya hesabından ise, şikayet eden müşterilere “Merhaba, paylaşımınızda belirttiğiniz konu hakkında ilgili birimlerimiz çalışmakta olup, konunun en kısa sürede çözümlenmesi beklenmektedir. Gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz” yanıtı veriliyor.

2019’DA “DÜNYANIN EN İYİ DİJİTAL BANKASI” SEÇİLMİŞTİ

Dünyanın saygın finans yayın gruplarından Euromoney'nin “Awards for Excellence 2019 - Mükemmellik Ödülleri 2019” kapsamında Akbank “Dünyanın En İyi Dijital Bankası” seçildi. Akbank aynı zamanda “Orta ve Doğu Avrupa'nın En İyi Dijital Bankası” unvanını da aldı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1