Zanka

Müzik sektöründe yaşanan sorunların gündeme gelmesi üzerine Meclis kürsüsüne çıkan CHP’li Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Dadaloğlu’ndan türkü söyleyerek giriş yaptı. Kayışoğlu ardından da “Artık türküleri, artık şiirleri, artık sanatı rahat bırakın diyorum. Yasaklarla mücadele edecektiniz ama daha beter yasaklar getirdiniz. Artık bu yasaklara son verin. Bu utançtan bu ülkeyi kurtarın” dedi…

TBMM Genel kurulunda bugün ilginç anlar yaşandı. Müzik sektöründeki sorunların gündeme taşındığı oturumda kürsüye çıkan CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, farkındalık yaratmak ve konuya dikkat çekmek için konuşmasına Dadaloğlu’ndan türkü söyleyerek başladı.

Türkünün ardından Kayışoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Oğuzların Avşar boyundan Dadaloğlu bundan tam üç yüz yıl önce Osmanlı’nın göçebe Türkmenlere karşı uyguladığı iskan politikasına böyle isyan etmişti ama tam üç yüz yıldır bu türkü söyleniyor bu topraklarda, TRT’nin arşivinde de mevcut; kimse yasaklayamadı, yasaklayamayacak.”

“YASAKLARLA MÜCADELE EDECEKTİNİZ AMA DAHA BETER YASAKLAR GETİRDİNİZ”

RTÜK’ün Halk TV’de okunan türkü sonrasında kestiği ceza üzerinden “Artık yeter” diyen Kayışoğlu, “Artık türküleri, artık şiirleri, artık sanatı rahat bırakın diyorum. Yasaklarla mücadele edecektiniz ama daha beter yasaklar getirdiniz. Artık bu yasaklara son verin. Bu utançtan bu ülkeyi kurtarın” diye konuştu.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1