Zanka

Boğaziçi Üniversitesi rektörü Melih Bulu’nun görevden alınmasıyla ilgili bir paylaşım yapan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, “Sayın Melih Bulu’nun rektör olarak atanması ve görevden alınması süreci bilim hayatında özgürlüğü, devlet hayatında tutarlılığı yok etmenin trajik örneğidir” dedi. Davutoğlu, Erdoğan’a “Bunlara değer miydi? Niçin inadına dersin?” diye sordu…

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Boğaziçi Üniversitesi rektörü Melih Bulu’nun görevden alınmasına dair videolu bir mesaj yayınladı.

Davutoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bilim hayatı özgürlüğe, devlet hayatı tutarlılığa dayanır. Boğaziçi Üniversitesi Sayın Melih Bulu’nun atanması ve görevden alınması süreci, bilim hayatında özgürlüğü, devlet hayatında tutarlılığı yok etmenin trajik örneğidir.

Sayın Cumhurbaşkanı hiç kimseye danışmadan, bir üniversitenin oluşturduğu geleneği hiçe sayarak akademik özgürlükler bağlamında da bu özgürlükleri yok ederek, bir atama yapmıştı. O zaman uyardık, sadece Boğaziçi Üniversitesi’nde değil, bütün üniversitelerde akademik özgürlüğün önemi vurgulayarak uyardık. Yapmayın, etmeyin dedik dinlemedi. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı’nın uyguladığı yöntemin tek bir adı var; inadına.

Cumhurbaşkanı inadına attığı her adımı geri almak zorunda kalıyor. Evet, bu yeni görevden alma süreci aslında gecikmiş bir süreçtir. Sayın Melih Bulu bütün bunları görüp, görevi kabul etmemeliydi ya da istifa etmeliydi.  

Aylar sonra geldiğimiz noktaya baktığımızda Melih Bulu, kariyerine çok kötü bir iz bırakarak, görevden alınmış bir rektör olarak bu süreci tamamlamış oldu. Hem de Cumhurbaşkanı’nın inandırıcılığı, tutarlılığı, güvenilirliği bir kez daha yara aldı.

Bunlara değer miydi? Niçin inadına dersin? Attığınız adımların yol açtığı tahribatı görmüyor musunuz? Şimdi yeni bir atama daha yapacaksınız, bari bu kez inadına adım atmayın.”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver