Zanka

Türkiye'den IŞİD'e katılmak için giden ailelerin çocukları Türkiye'ye getirilerek tedavi altına alındı.

Türkiye'den IŞİD'e katılmak için giden ailelerin çocukları Irak yönetimiyle sürdürülen müzakereler sonucu Türkiye'ye getirilerek tedavi altına alındı.

Duvar'dan Hale Gönültaş'ın haberine göre, Bağdat ile sürdürülen müzakereler sonucunda hapishane ve çocuk gözlem evinden alınarak Türkiye’ye getirilen aileleri IŞİD saflarına katılmış 250’ye yakın çocuğa Ankara’da travma konusunda uzman bir hekim ve ekibi tarafından tedavi uygulanıyor.

Devlet korumasına alınan çocukların “velayetlerine” ilişkin süreç terapilerinin tamamlanmasının ardından başlatılacak.

Çocuklarla ilgili, yaş aralığı, şeriat eğitimi alıp almadıkları ve silahlı eylemlerde bulunup bulunmadıkları temel alınarak terapi programları hazırlandı. Türkiye’ye getirilen çocuklar Ankara’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı bir merkeze yerleştirildi ve rehabilite süreçleri başlatıldı. Çocuklar şu anda devlet koruması altında. Velayet ve kimlik kartlarına ilişkin hukuki süreç halen devam ediyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı velayetler kesinleştikten sonra ailelerle bire bir görüşmeler yapacak. Ankara’nın hedefi ebeveynlerinin aldıkları karardan dolayı ileriki yaşamlarının olumsuz etkilenmemesi için çocukların hızla eğitim ve sosyal hayata kazandırılmalarının sağlanması. Bunun için öncelik çocukların eğitim yaşamlarına devam etmeleri.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver