Zanka

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ege'de yaşanan orman yangınları ile ilgili yaptığı açıklamada, "Yangınların çoğu dikkatsizlik ve ihmalden" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli son dönemde artan yangınların nedenleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Yangınların çoğu dikkatsizlik ve ihmalden" ifadesini kullandı.

Hava şartlarının olumsuzluğuna dikkat çeken Pakdemirli, "Şartlar çok zor. Rüzgar sebebiyle helikopterle inişte tehlike geçirdik. Orman genel müdürümüz iniş sağlayamıyor. 8 helikopter, 40'ı aşkın arazöz ve çok sayıda personelle yangına müdahalemiz devam ediyor" dedi.

İzmir'in Urla ilçesinde ve Muğla'nın Milas ilçesinde devam eden yangınların büyük oranda kontrol altına alındığını belirten Pakdemirli, "Rüzgâr sebebiyle dikkatli olmalıyız. Hava şartları olumsuz olduğu için havadan istediğimiz müdahaleyi yapamıyoruz ama ekiplerimiz elimizden geleni yapıyor. Urla'da devam eden yangın kontrol altına alınmak üzere. Milas'ta da yangın kanyona hapsedildi. Göreceli olarak kontrol altında diyebiliriz. Önümüzdeki saatlerde meteorolojik şartların iyi olacağını varsayarak mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1