Zanka

Cumhurbaşkanı Erdoğan fahiş fiyatlardan zincir marketleri sorumlu tutmuştu. Şok marketlerin sahibi Murat Ülker, eleştirilerle ilgili konuştu ve “Vatandaş akıllı, markete gittiği zaman hangi ürün kaç para gayet iyi takip ediyor. Herhangi bir fahiş fiyat varsa asla almıyor. Millet aptal değil. Market buradaki en zavallı kesim. Alıyor, satıyor. Desen ki, ‘Aldığın fiyata satma’ o zaman hakikaten Aladdin’in cini lazım” dedi…

Pladis Yönetim Kurulu Başkanı ve YILDIZ Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, Ülker CEO'su Mete Buyurgan'la birlikte gazetecilerle sohbet toplantısında bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

DÜNYA yazarı Vahap Munyar, Şok Market zincirinin de sahibi olan Murat Ülker’in marketlere yönelik fahiş fiyat eleştirilerine verdiği yanıtları şöyle aktardı:

“Vatandaş akıllı, markete gittiği zaman hangi ürün kaç para gayet iyi takip ediyor. Herhangi bir fahiş fiyat varsa asla almıyor. Millet aptal değil. Market buradaki en zavallı kesim. Alıyor, satıyor. Desen ki, “Aldığın fiyata satma” o zaman hakikaten Aladdin’in cini lazım.”

 “Tarladan markete” konusuna da değinen Ülker, “Biz zaten bunu yapıyoruz. Sözleşmeli tarım diye bir şey var. Biz burada büyüklerden bir tanesiyiz. Muazzam mal alıyoruz ve onları satıyoruz” diye konuştu.

“ZAM YAPINCA SATIŞ DÜŞÜYOR”

Murat Ülker, başta bisküvi olmak üzere atıştırmalık ürünlerin fiyat hassasiyetini şöyle anlattı:

“Bizim mallarda esneklik yok. Bizim mallar kuruş kuruş satılıyor. Örneğin 1 liralık ürüne zam yaparken 110 kuruş demek pratikte olmuyor. 125 kuruş yapınca da tüketici haklı olarak “Yüzde 25 zam yaptılar” diyor. Satışlar bir anda yarıya düşüyor.”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
11