Zanka

16 yıllık Merkel döneminin kapanmak üzere olduğu Almanya’da, seçimler kıran kırana geçti ve SPD adayı olan Maliye Bakanı Olaf Scholz az farkla kazandı. Seçimi kazandığını ilan eden Scholz, koalisyonla ilgili açıklamalarda bulundu…

Sputnik’te yer alan habere göre; Almanya’da dün gerçekleştirilen genel seçimden galip çıkan Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) adayı Olaf Scholz, hükümet kurma yetkisinin kendisinde olduğunu söyledi.

Merkel'in koalisyon hükümetinin Maliye Bakanı Scholz, “Seçmenler üç partiyi, Sosyal Demokratlar, Yeşiller ve Hür Demokrat Parti'yi (FDP) güçlendirdi, dolayısıyla yurttaşların verdiği net yetki budur, gelecek hükümeti bu üçü kurmalıdır” açıklamasında bulundu.

SPD'nin 2005'ten beri ilk kez hükümete liderlik etmesinin ateşini yakan 63 yaşındaki Scholz, uzun yıllardır Almanya'yı birlikte yöneten CDU ile SPD'nin artık yollarını ayıracağını işaret etti.

Öte yandan Merkel'in partisi CDU'nun adayı Armin Laschet, “Mesele aritmetik çoğunluğu elde etmek değil, hükümeti bir araya getirebilmek” diyerek henüz her şeyin bitmediği mesajını verdi.

NOEL’İ BULABİLİR

Hükümetin kurulmasının Noel’i bulabileceği söylenirken, hükümet kurulana kadar başbakanlığa Merkel vekalet edecek.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver