Zanka

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 2012'de kaybettiği cumhurbaşkanlığı seçiminde yasa dışı finansman sağlamakla yargılandığı davada suçlu bulundu…

Paris Adli Mahkemesinde 20 Mayıs'tan bu yana devam eden Fransa Eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin yargılandığı davada karar çıktı.

Mahkeme; Sarkozy’nin 2012'de kaybettiği cumhurbaşkanlığı seçiminde seçim kampanyasında yasal sınırı ve bunun aşıldığını bildiğine, yasa dışı finansman sağlamaktan 1 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Seçim kampanyası harcamalarında yasal sınırın 16 milyon 247 bin 509 euro üzerine çıkıldığını belirlendi. Bu yasal sınırın 31 Mart 2012'de düzenlenen 18'inci mitingde aşıldığı bildirildi. Sarkozy ile aynı davada yargılanan 13 kişi de suçlu bulundu.

CEZAYI EVDE GEÇİREBİLECEK

Mahkeme, Sarkozy'ye bu cezayı evinde de geçirebileceğini söyledi. Sarkozy'nin cezaya itiraz etmesi beklenirken yargıç, cezayı evde elektronik bir etiketle çekebileceğini söyledi.

Sarkozy'ye verilecek ceza ile ilgili henüz bilgi paylaşılmadı.

Öte yandan Sarkozy, 1 Mart'ta yolsuzlukla suçlandığı "telekulak" davasında, 2 yılı tecilli olmak üzere 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver