Zanka

Dün akşam saatlerinde aynı çatı altında bulunan WhatsApp, Instagram ve Facebook çökmüştü. 7 süren erişim problemi nedeniyle Facebook’un hisseleri yüzde 5’e yakın değer kaybetti. Bu da 45 milyar dolardan fazla bir kayıp anlamına geliyor…

Dünya çapında milyarlarca kullanıcısı olan mesajlaşma uygulaması Whatsapp ile sosyal medya platformları Instagram ve Facebook, büyük bir erişim krizi yaşadı. Türkiye’den de söz konusu uygulamalara saat 18.40’tan itibaren erişilemedi.

Üç platformu da çatısında barındıran Facebook'un İletişim Direktörü Andy Stone, Twitter üzerinden yaptığı ilk açıklamada "Uygulamalarımız ve ürünlerimize erişimde bir sorun olduğunun farkındayız. Mümkün olan en kısa sürede her şeyin normale dönmesi için çalışıyoruz, verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz" dedi.

Facebook'un altyapı direktörü Santosh Janardhan ise şirketin internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, kesintinin hatalı bir konfigürasyondan yani yapılandırmadan kaynaklandığının saptandığını bildirdi. Facebook mühendisleri ayar değişikliği yaparken sistemi kilitlediği tahmin edilirken, sorunun aynı zamanda şirketin operasyonlarında kullandığı sistemleri de kullanılamaz hale getirmesinin çözümü zorlaştırdığını kaydeden Janardhan, "Platformlarımızda bugün yaşanan kesintiden dolayı tüm dünyada bize güvenen kişi ve şirketlerden özür dileriz" ifadesini kullandı.

Yaşanan erişim problemi gece saat 01.00'den itibaren düzelmeye başladı. 7 saatlik bu kesinti, şimdiye kadarki en uzun süreli kesinti olarak tarihe geçti.

PAHALIYA PATLADI

Kesintiler Facebook’un hisselerinin de çakılmasına sebep oldu. Yüzde 5'e yakın değer kaybeden Facebook Inc'in piyasa değeri, 920 milyar doların altına geriledi.

45 milyar dolardan fazla eriyen şirketin kaybı, saniyede 2 milyon dolara yakın oldu.

KULLANICI BİLGİLERİ ÇALINDI İDDİASI

Şirket, bu süreçte kullanıcı bilgilerinin çalındığına dair bir delil bulunmadığını belirterek, bu yöndeki iddiaları da yalanladı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
21