Zanka

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu “Biz yeni anayasa diyoruz, birileri de çıkıyor 'Gerekirse ilk 4 maddeyi de değiştiririz' diyerek hemen PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor” diyerek hedef almıştı. Kılıçdaoroğlu, Erdoğan’a “AK Parti'nin ileri gelenleri “Anayasanın ilk dört maddesinin değişmesini” talep ediyor; Erdoğan, benim söylediğimi zannediyor” diye yanıt verdi…

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis’teki grup toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için şu ifadeleri kullanmıştı:

“Biz yeni anayasa diyoruz, birileri de çıkıyor 'Gerekirse ilk 4 maddeyi de değiştiririz' diyerek hemen PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor. Anayasanın ilk 4 maddesini değiştirme fikri CHP'nin iradesi midir yoksa Kılıçdaroğlu'nun kişisel fikri midir?

Eğer bu CHP'nin kurumsal iradesiyse ortada ülkemiz açısından çok vahim bir sorun var demektir. CHP, HDP'nin vesayetine girmiş demektir. Yok öyle değilse Kılıçdaroğlu'nun kendi görüşüyle karşı karşıyayız demektir.”

KILIÇDAROĞLU: SAĞLIK RAPORU ALMALIDIR, HEM DE HEMEN!

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın bu sözlerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla yanıt verdi.

CHP lideri, paylaşımında şunları kaydetti:

“AK Parti'nin ileri gelenleri “Anayasanın ilk dört maddesinin değişmesini” talep ediyor; Erdoğan, benim söylediğimi zannediyor. Artık sağlık raporu istemek, bir devlet güvenliği meselesi haline gelmiştir. Erdoğan, bağımsız bir kuruluştan, sağlık raporu almalıdır, hem de hemen!”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver