Zanka

TÜGVA’nın onlarca ismi çeşitli devlet kurumlarındaki kadrolara yerleştirdiğine yönelik ‘kadrolaşma listesi’ iddiaları tartışılmaya devam ederken, TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu dün yaptığı açıklamada belgelerin masa başında oluşturulmuş ve sahte olduğunu söylemişti. Bugün ise Cüneyt Özdemir’in programına katılan Eminoğlu, “Bir şekilde bu verilere ulaşılmış, içlerinden bazıları çıkarılmış, bir evrak oluşturulmuş. Manipüle edilenler var, kendisinin evrakta düzenlediği yerler var, doğru bilgiler de var” diyerek açık kapı bıraktı…

Gazeteci Cihan Yücel’in (Metin Cihan) sosyal medyadan yayınladığı TÜGVA’ya ait olduğunu öne sürülen ‘kadrolaşma listeleri’, daha çok tartışılacak gibi görüyor. Tartışmaları alevlendirecek yeni açıklama ise TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu’ndan geldi.

Cüneyt Özdemir’in canlı yayınlanan programına konuk olan ve soruları yanıtlayan Enes Eminoğlu, belgelerin içinde doğru bilgilerin olduğunu da belirterek şunları söyledi:

“Bizim ERP sistemimiz var. Tüm verilerimiz orada. Bir şekilde bu verilere ulaşılmış, içlerinden bazıları çıkarılmış, bir evrak oluşturulmuş. Bir kere bu içeriden belgeleri almış ya bu adam, sızdırmış. Kendisine yedek yapmış ve şu anda ifşa ediyor. Yola buradan çıkarsak bile bunların, bu zihniyetin ne kadar tehlikeli olduğunu görmüş oluruz.

Metin Bey’in ifşa ettiği çalışmaların bizim çalışmalarımız olduğu iddia ediliyor. Manipüle edilenler var, kendisinin evrakta düzenlediği yerler var, doğru bilgiler de var. Neden? Çünkü ERP sistemimizden alınmış bilgiler.

Ama yöntem olarak baktığınız zaman gasp edilmiş, sisteme girmiş, kendi yedeklemesini yapmış, yıllar sonra bunları ifşa eden bir zihniyetten bahsediyoruz.”

“HİÇBİRİNİN TÜGVA İLE ALAKASI YOKTUR” DEMESİNİN ÜZERİNDEN 24 SAAT GEÇMEDİ

Eminoğlu, dün belgelerin ortaya çıkmasından sonra yaptığı açıklamada ise “Çok net ifade ediyorum; karşımızda montaj ve asılsız belgeler oluşturan, bunları dolaşıma sokmak için örgütlü bir yapısı olan, siyasi destekleri olan bir örgütle karşı karşıyayız. Yayınlanan sözde belgelerin hiçbirinin TÜGVA ile alakası veya ilgisi yoktur. Bu yeni kumpas operasyonunda hedef sadece TÜGVA değildir. Milli ve manevi değerlere hizmet eden tüm vakıf ve derneklerimiz hedeftedir” açıklamasında bulunmuştu.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
111