Zanka

Ekmek fiyatlarının ardından bu kez de simit fiyatlarına zam geldi. İstanbul’da 2,5 liradan satılan simidin fiyatı, gelen 1 lira zamla 3,5 liraya çıktı. İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, artan maliyetlerden dert yandı ve “Böyle giderse poğaça, açma, simit 5 TL’ye koşacak” dedi…

İstanbul'da 2,5 liraya satılan simit fiyatı 1 lira zamlanarak 3,5 liraya yükseldi. Zam sadece simide değil, poğaça ve açma gibi pastane ürünlerine de geldi.

NTV’ye konuşan İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, “''Bugün itibarıyla İstanbul genelinde simit fiyatları 3,5 lira oldu. Açma ve simit 3,5, poğaça 3 lira. Börek fiyatlarının kilosu en az 60 lira, poğaça fiyatları 2 liradan 3 liraya çıktı” dedi.

“KÜÇÜK ESNAF OLARAK KURTULUŞ SAVAŞI VERİYORUZ”

Şaban Özdemir, bu artışı ham maddelere gelen yüzde 300'lük zamma bağladı ve simide yapılan zam oranının bile esnafı kurtarmayacağını belirtti.

Küçük esnafın zor durumda olduğunu belirten Özdemir, “Ham maddeye yüzde 300 zam geldi. Biz yüzde 40 zam yaptık. Bu zam da bizi kurtarmıyor. Küçük esnaf kendinden fedakarlık yapacak. 3-5 ay sonra kapatmalar başlayabilir” ifadelerini kullandı.

“BÖYLE GİDERSE 5 TL’YE KOŞACAK”

Özdemir, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada ise böyle giderse fiyatların 5 liraya yükselebileceğini de belirterek şunları söyledi:

“Biz iki yıldır simiti 2.5 TL’den satıyoruz, Bu sürede elektrikten doğalgaza, undan susama zam gelmeyen hiçbir şey kalmadı. Böyle giderse poğaça, açma, simit 5 TL’ye koşacak. Yağ, susam, pekmez, şeker, doğalgaz, elektrik, akaryakıt, peynir. Peynir tenekesi geçen yıl 170 TL’ydi, şu an 480 lira oldu. 10 kg katı margarin yağını 130 TL’ye alıyorduk, şu an 300 TL. Biz nasıl dayanalım?”

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver