Zanka

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, Metin Feyzioğlu ile girdiği yarıştan Türkiye Barolar Birliği Başkanı olarak çıktı. Peki Erinç Sağkan kimdir? İşte eğitimi ve kariyeri…

Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) 36'ncı Olağan Genel Kurulu'nda 9'uncu başkanın seçimi için oy verme işlemi sona erdi. Metin Feyzioğlu ve Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan'ın aday olduğu seçimde 348 delege oy kullandı.

Seçimde 181 oy alan Erinç Sağkan, TBB'nin yeni başkanı oldu.

Erinç Sağkan’ın seçimi kazanmasının ardından birçok kişi internette “Erinç Sağkan kimdir?” sorusunu aratmaya başladı.

İşte Erinç Sağkan’ın eğitimi ve kariyeri:

Aslen Gümüşhane ilinin Şiran ilçesinden olan Erinç Sağkan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Ankara Barosu'nun çeşitli kurul ve merkezlerinde çalıştıktan sonra; 2010-2012 yılları arasında Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyeliği, 2014-2016 yılları arasında Ankara Barosu Genel Sekreterliği, 2016 yılından itibaren ise Ankara Barosu Başkan Yardımcılığı yaptı.

Daha sonra Ankara Baro başkanlığına aday olan Erinç Sağkan, rakiplerine oranla en yüksek oyu alarak başkan seçildi. Seçimlere Demokratik Sol Avukatlar grubu adayı olarak giren Sağkan, 7 bin 227 oy ile baronun yeni başkanı seçilmişti.

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, baro başkanlarının 'çoklu baro' yasasına karşı yaptığı eylemde aktif rol almıştı.

Erinç Sağkan, 5 Aralık 2021'de yapılan Türkiye Barolar Birliği başkanlık seçiminde rakibi Metin Feyzioğlu'ndan fazla oy alarak Türkiye Barolar Birliği Başkanı oldu.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
4