Zanka

Gece yarısı Yenikapı miting alanına getirilmeye başlayan yüzlerce araç, bir anda sosyal medyanın gündemine oturdu. Herkes o araçların İBB Başkanı İmamoğlu’nun seçim öncesinde bahsettiği araçlar olduğunu söylüyor, İBB’den ise henüz ses çıkmıyor… İBB’den ses çıkmadı ancak Canan Kaftancıoğlu’ndan iddiaları doğrulayan bir açıklama geldi…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim öncesinde yaptığı açıklamada AKP döneminde ihtiyaç fazlası kiralanan yüzlerce aracı, israfın kanıtı olarak Yenikapı Meydanı'na toplayacaklarını söylemişti.

Dün gece Yenikapı'ya getirilen ve üzerlerinde İBB logoları da bulunan yüzlerce araç, akıllara 'Bu araçlar onlar mı?' sorusunu getirse de İBB'den henüz bir açıklama yapılmadı.

Açıklama yapılmadı ancak söz konusu araçların İBB filosunda bulunan fakat ‘hizmet için’ kullanılmayan araçlar olduğu öğrenildi. Otomobillerin ya ihtiyaç fazlası ya da İBB hizmetleri dışında; çeşitli kişi ve STK’lara tahsis edilen araçlar olduğu sanılıyor.

Yenikapı’daki alanda araç sayısı da her geçen dakika artıyor. Alandaki araçlar İBB personeli tarafından kayıt altına alınıyor.

KAFTANCIOĞLU AÇIKLADI!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla araçların İBB’ye ait olduğunu doğruladı ve şu ifadeleri kullandı:

 “Bu sadece ufacık bir başlangıç. Araçların devamı halka yapılan ihanetlerin ise sonu geliyor. Rantı kollayanların karşısında halkı koruyan bir anlayış ve başkan İstanbul'a nefes aldırmaya devam ediyor.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
2