Zanka

18 milyon öğrenci için yeni eğitim ve öğretim yılı başladı. Yeni eğitim dönemi yenilikleri de beraberinde getirdi. İlk kez uygulanacak ara tatiller ne zaman? Kantinde hangi yiyecekler ve içecekler ne zamandan itibaren satılamayacak? İşte velilerin bilmesi gereken önemli bilgiler…

Yaz tatilinin ardından 18 milyonun üzerinde öğrenci ve 1 milyonu aşkın öğretmen için yeni eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı.

ARA TATİLLER

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılmasından bir süre önce bu yıl ilk kez uygulanacak ara tatillerin tarihlerini de açıklamıştı.

O açıklamaya göre; ilk ara tatil 18-22 Kasım tarihleri arasında, yarıyıl tatili ise 20-31 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek. 2. ara tatil 6-10 Nisan tarihleri arasında olacak ve öğretim yılının son ders zili 19 Haziran’da çalacak.

TENEFFÜS SAATLERİNDE DEĞİŞİKLİK

Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı teneffüs saatlerinde de değişikliğe gitti. Resmi Gazetede yayınlanan Yönetmelik değişikliği ile "Bir ders saati süresi 40 dakikadır. Okul yönetimince teneffüsler için normal eğitim yapılan okullarda en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise en az 10 dakika süre ayrılır." şeklinde değiştirildi.

Ancak Milli Eğitim Bakanlığına gelen talepler kapsamında alınan Makam Oluru doğrultusunda, özel ilkokul ve ortaokullarda öğrencisi bulunan velilerin okuldan talepte bulunmaları ve özel okulların uygulayacakları zaman çizelgesini bağlı bulundukları ilçe/il millî eğitim müdürlüğüne bildirmeleri kaydıyla, "teneffüs saatlerini 10 dakikadan az olmamak üzere" belirleyebilecekleri hususunda gereğinin yapılması istendi.

KANTİNDE SAĞLIK DÜZENLEMESİ

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda beslenme ile ilgili olarak düğmeye bastı, tüm okullara yazı gönderildi. 16 Eylül’de başlayacak uygulamayla birlikte artık okul kantinlerinde gazlı içecekler ve cipsler gibi hazır gıdalar satılamayacak.

Peki öğrenciler kantinde hangi ürünleri bulabilecek, hangilerini bulamayacak? Listenin tamamını okumak için tıklayınız…



Bu içeriğe emoji ile tepki ver