Zanka

Cemaat yurdunda gördüğü baskıyı anlattıktan sonra intihar eden tıp öğrencisi Enes Kara ile ilgili değerlendirme yapan AKP’li vekil Mustafa Levent Karahocagil, “Bunu cemaatlere mal etmek de doğru değil. Kumar oynayan, içkici bir aileden onlarca oluyor. Onlar hiç gündeme gelmiyor. Tek amaç, ‘Müslümanlara nasıl vururuz’un hesabı. Dış güçlerin ülkemiz içindeki oyunları” dedi…

AKP Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ailesinin isteğiyle kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskıları anlatan bir video çektikten sonra yaşamına son veren Enes Kara’nın ardından cemaat yurtlarının kapatılmasına yönelik çağrılarla ilgili soruya Karahocagil, şu yanıtı verdi:

* Gerçekten böyle baskılar doğru değil. Yani kabul etmemiz mümkün değil. Tabii bunu cemaatlere mal etmek de doğru değil.

* Cemaatlerden bir tane oluyorsa diğer türlü ailelerden onlarca oluyor. Kumar oynayan, içkici bir aileden onlarca oluyor. Onlar hiç gündeme gelmiyor ama burada Enes Kara üzerinden cemaatlere, Müslümanlara vurma gayreti içerisinde. Tek amaç, ‘Müslümanlara nasıl vururuz’un hesabı.

* Biz, bunu, gençlerimize ‘Dış güçler’ deyince de biraz zorlarına gidiyor ama bu bir gerçek. Dış güçlerin ülkemiz içindeki oyunları.

(ANKA)



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1