Zanka

İran Milli Gaz Şirketi Türkiye'ye doğal gaz iletimini ‘teknik arıza’ gerekçesiyle 10 gün süreyle durdurdu. Bu durum üzerine BOTAŞ’tan kullanıcı birliklerine ‘gizli’ ibareli bir yazı gitti. Yazıda sanayide kullanılacak günlük gaz çekiş miktarı, yüzde 60 ile sınırlandırıldı…

İran Milli Gaz Şirketi (NIGC), Gürbulak giriş noktasından Türkiye'ye doğal gaz iletimini bugün itibariyle 10 gün süreyle durdurduğunu bildirdi. Kararın gerekçesi olarak teknik bir arıza gösterildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), bu durum üzerine kullanıcı birliklerine ‘GİZLİ’ ibareli bir yazı gönderdi.

“Son günlerde mevsimsel koşullardan kaynaklı doğal gaz tüketiminin artması ve yurt dışı arz kaynaklarından sağlanan doğal gaz kesintisi nedeniyle, ülkemizde doğal gaz arz-talep dengesinin sağlanmasında karşılaşılan güçlükleri bertaraf edebilmek ve sistem dengesinin sağlanabilmesi için gerekli ilave tedbirlerin alınması ve uygulanması zarureti doğmuştur” denilen yazıda, fiili çekiş miktarının ikinci bir bildirime kadar ortalama günlük gaz çekiş miktarının yüzde 60’ına tekabül eden miktar ile sınırlandırıldığı bildirildi.

Bu durumun başta cam, demir-çelik, kimya, gıda, çimento ve seramik sektörü olmak üzere sanayi kuruluşlarını büyük oranda etkileyeceği öngörülüyor.

İşte o yazı:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver