Zanka

Sanal dünya Metaverse, bu kez de Simpsons dizisi ile gündemde. Bugüne kadar pek çok kehaneti tutan Simpsons, 2011 yılında tıpkı Metaverse gibi çevrimiçi bir dünyayı işlemiş. Bu sahnelerin ortaya çıkması ise sosyal medyada yeni bir tartışma başlatmış durumda. Kimileri Metaverse evrenini Simpsons kehaneti olarak yorumlarken, kimileri ise Mark Zuckerberg’in fikri diziden çaldığını savunuyor…

ABD’de 1989 yılından bu yana aralıksız yayınlanan ve dünya çapında büyük bir izleyici kitlesi bulunan The Simpsons dizisi, kehanetleriyle zaman zaman gündeme geliyor. Bu kez dizi, herhangi bir olayla değil Metaverse ile gündemde.

Dizinin 2011’de yayınlanan 23. sezondaki Holidays of Future Passed bölümünde yer alan çarpıcı sahneler, sosyal medyayı salladı. O sahnelerde Lisa Simpsons'ın 'ultra net' içine girdiği ve sanal dünyaya geçtiği görülüyor. Çevrimiçi dünyadaki etkileşimler dikkat çekiyor.  

İşte tam da bu noktada, dizideki sanal dünya ile Metaverse benzerliği sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Tüm dünyada ses getiren tartışmalarda sosyal medya kullanıcıları ikiye bölünmüş durumda. Bir taraf Simpsons dizisinin Metaverse’in gelişimini öngördüğünü ve bir kehanetin daha gerçekleştiğini savunurken, diğer taraf ise Mark Zuckerberg’in Metaverse evreninin fikrini diziden çaldığını söylüyor.

 

The Simpsons kehanetleri haberleri için resimlerin üzerine tıklayınız:

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver