Zanka

Suriyeliler konusunda önemli açıklamalarda bulunan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, seçimleri işaret etti ve “2023 seçimleri bir referandum olacak. Bu referandum Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında bir referandum olmayacak, Suriyelileri geri yollayacak partiler ile yollayamayacak partiler arasında olacak” dedi. DEVA Partisi lideri Ali Babacan’a da sert tepki gösteren Özdağ, “Babacan Türk halkına doğru söylemiyor. Babacan Türk halkına psikolojik operasyon yapıyor. Daha önce Fatih Altaylı’nın programına çıkıp, Türkiye Suriyeliler için bir masraf etmemiştir diyecek kadar yalan söylüyor” diye konuştu…

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Zanka TV’de yayınlanan SorguluYorum programında Ferit Atay’ın sorularını yanıtladı ve Suriyeliler konusunda çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Özdağ’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“ERDOĞAN’IN PLANI TÜRKİYE’NİN KİMLİĞİNİN ÜMMET KİMLİĞİNE DÖNÜŞMESİ”

* Erdoğan’ın eylem planı Suriyelilere vatandaşlık vererek hepsinin Türkiye’de gelecek seçimlerde oy kullanması ama bunun ötesinde, Türkiye’nin kimliğinin ümmet kimliğine bu sayede dönüşmesi. Yani Türklerle Araplar karışacaklar, tek millet diyor zaten milletin adı yok, bu da yeni bir sentez millet olacak.

* Tabi böyle bir şey olmaz, emperyalizm bu projeye kıs kıs gülerek bakıyor. Emperyalizm açısından mesele Ortadoğu’da büyük bir Kürdistan’ın kurulması. Bunun için Irak’ta iç savaş teşvik edildi, Irak iç savaşından sonra Irak’ın kuzeyine bir defacto Kürt devleti yerleştirildi. 90’lardan 2003’e kadar bu bölgeye sindirildi, sonra Amerikan işgali geldi o bölge genişletildi Kerkük’e kadar dayandı, ondan sonra federal yapıya dönüştürüldü.

İÇ SAVAŞ VURGUSU: SIRADA TÜRKİYE VE İRAN VAR

* Birleşik Kürdistan projesinin ardından sırada Türkiye ve İran var. İran’da iç savaş çıkartmak daha kolay ama Türkiye’de bu başarılamıyor. Çünkü biz bir millet kimliğine sahibiz ve bize yönelik tuzakları kırmayı beceriyoruz. Ama içimize şimdi bizden olmayan bir nüfus itildi ve bu nüfus 8 milyonu geçti. Bu nüfusun 5.3 milyonu Suriyelilerden oluşuyor ve bunlar Türklerden 3 kat daha hızlı artıyorlar.

* Yerleşmiş oldukları bölge Şanlıurfa ile Mersin arasında, 3 milyon Suriyeli var ve bu bölge sürekli kuraklaşan bir bölge. Bölgede yağış azalacak, verim azalacak, nüfus artacak ve bu nüfus Kürt – Suriyeli diye ikiye ayrılacak. Farklı dilleri konuşuyorlar, bu bizim iç savaş sosyolojisi dediğimiz bir sosyolojik doku oluşturacak. Ondan sonra emperyalizm istediği anda burayı karıştırır. Biz bu karışıklığı kontrol almayla meşgulken, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinden Türkiye’ye Güneydoğu Anadolu’ya müdahalede bulunulacak ve Türkiye bir iç savaş ortamına sürüklenecek.

“SURİYELİLERİN GERİ DÖNMESİNİ İSTİYORUZ”

* Biz Zafer Partisi olarak; küresel ısınmayı, küresel ısınmanın tetiklediği ve tetikleyeceği küresel ve kitlesel göçleri, ülkemize yapılan stratejik göç mühendisliğini doğru okuyan tek partiyiz.

* Biz Türk milletinin önüne bir geri dönüş planı koyuyoruz. Bu Türkiye’nin ve aynı zamanda Suriye’nin menfaatlerini koruyan bir plan. Suriyelilerin vatanlarına geri dönmesini istiyoruz. Biz yarın Suriyelilerle Türkler arasında tuzakla çıkartılacak bir çatışmayla, bu insanlarla düşman haline gelmek istemiyoruz.

* Bunu Suriye’den gelen aydın muhataplarımızla da zaman zaman görüşüyoruz. Onlar da bizim neyi kast ettiğimizi gayet iyi biliyorlar ve doğru söylüyorsunuz diyorlar.

“SEÇİMLER SURİYELİLERİ YOLLAYACAK İLE YOLLAYAMAYACAK PARTİLER ARASINDA OLACAK”

* 2023 seçimleri bir referandum olacak. Bu referandum Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında bir referandum olmayacak, Suriyelileri geri yollayacak partiler ile yollayamayacak partiler arasında olacak.

* Suriyelileri geri yollayacak parti Zafer Partisi’dir. Millet İttifakı geri yollayacağım demiyor, ne diyorlar? Geçen yıl CHP, Göç ve Entegrasyon Bakanlığı kuracağız onları entegre edeceğiz dediler.

* Ne zaman ki Zafer Partisi kuruldu, panik içinde çıktı ortaya biz de yollayacağız dedi Kılıçdaroğlu. Arkasından ekledi gönüllü olanlar gider hepsini yollayamayız zaten dedi. Biz öyle demiyoruz hepsi gidecek diyoruz.

“BABACAN TÜRK HALKINA PSİKOLOJİK OPERASYON YAPIYOR”

* Babacan Türk halkına doğru söylemiyor. Babacan Türk halkına psikolojik operasyon yapıyor.

* Daha önce Fatih Altaylı’nın programına çıkıp, Türkiye Suriyeliler için bir masraf etmemiştir diyecek kadar yalan söylüyor. Kendi hükümetinin bakanı 2017 Aralık’ta masrafı 36 milyar dolar olarak açıkladı. İnsan bu kadar yalan söyleyebilir mi?

* Gerçek rakam ne biliyor musunuz? 90.8 milyar dolar harcanan.

“TÜRK İNSANI SOYULUYOR”

* Türkiye bugün ağır bir ekonomik kriz yaşıyorsa Suriyelilere harcanan bu para, değişik ülkelere insani yardım adı altında aktarılan 71.100 milyon dolar, bunlar ekonomik krizin en önemli araçları. Bu paralar harcanmasa 150 milyar dolar daha az borcumuz olurdu.

* Türkiye fakir değil, Türk insanı fakir. Çünkü Türk insanı soyuluyor. Biz bu soygunu durduracağız.

 

ÜMİT ÖZDAĞ’IN AÇIKLAMALARININ TAMAMINI İZLEMEK İÇİN AŞAĞADIKAKİ BAĞLANTIYA TIKLAYINIZ


 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
3