Zanka

Sosyal medyada suskunluğunu kısmen de olsa bozan Sedat Peker’den, yeni video sinyalleri geldi. Peki bu yeni video Erdoğan ile ‘helalleşme’ videosu mu olacak? Video ne zaman yayınlanabilir? Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Gazeteci Ali Tarakçı, siyasetteki mevcut durumu ortaya koydu ve bayram sonrasını işaret etti. Tarakçı ayrıca, Peker’in paylaşımı ve Kılıçdaroğlu üzerinden okumalarda bulundu…

Zanka TV’de yayınlanan Ferit Atay’ın sunduğu SorguluYorum programına, Gazeteci Ali Tarakçı konuk oldu.

Aylar süren sessizliğin ardından Sedat Peker’in sosyal medya hesabından yaptığı retweetler hakkında değerlendirmelerde bulunan Tarakçı, şu ifadeleri kullandı:

“Sedat Peker ile ilgili dijital bir yasak mı var yoksa Sedat Peker bu dijital yasağı aslında Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin ilişkisi hazırlayan bir süreç olarak mı görmek gerekiyor? Yani Sedat Peker öyle bir şey yaptı ki, Sedat Peker sayesinde Türkiye Birleşik Arap Emirlikleri ile barıştı. 15 Temmuz darbesinin arkasındaki ‘şeytan’ BAE gitti, dost BAE’ye dönüştü. Bu anlamda bakınca ben dijital yasak değil, aslında dijital paylaşım konusunda bir mutabakat olduğunu düşünüyorum. Hem Sedat Peker’le, hem Birleşik Arap Emirlikleri’yle hem de Türkiye kanadında. Kanadı derken bunu Türkiye içerisinde bir yapıyla diye ifade etmekte yarar var.

Devletin içerisinde bir yapıyla nasıl bir anlaşma? Çok basit; Sedat Peker açıkladı kendisiyle ilgili olarak bir Ak Parti milletvekili ve MHP milletvekili, son dönemde Türkiye’ye davet çıkardı. Nedir bu? Türkiye’ye gel, farklı açıklamalar yap, gel serbest dolaş. Bu ne demek? Peker’in tüm iddialarını çöpe atmak, kişiliğinden vazgeçmesi demek. Sedat Peker gibi bir adam bunu kabul eder miydi? Asla kabul etmezdi.

9. video yani ‘Helalleşme’ videosunun arkasından, Sedat Peker’in bu videoyu uzun süre yayınlamayacağını ve video yapmayabileceğine dair yorumlar yapmıştık. Ben ‘Helalleşme’ videosunun önünde sonunda geleceğini düşünenlerden biriyim ve bu videonun geleceği de 9. videonun içerisinde var. Erdoğan ağabeyiyle o helalleşmeyi yaşayacak. O helalleşme Türkiye’de bir seçim öncesinde yaşanacak.

Benim görüşüm; Sedat Peker bayramdan sonra ya bir videoyla ya da geçmişte olduğu gibi Twitter’dan gelecek.”

Peki Sedat Peker’in Alevilik ile ilgili paylaşımı, Kılıçdaroğlu’nun elektriğinin kesilmesinin ardından hangi mesajları barındırıyordu? Peker, Kılıçdaroğlu’na destek mi verdi? Tarakçı, neden paylaşımın bayramdan sonra geleceğini düşünüyor? Hepsi ve daha fazlası Zanka TV’de yanıt buldu…

ALİ TARAKÇI’NIN AÇIKLAMALARININ TAMAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIYA TIKLAYINIZ

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
11