Zanka

Canan Kaftancıoğlu hakkındaki siyasi yasağı da içeren Yargıtay kararını değerlendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Yaşar Okuyan, “Bildiğim bir şey değil ama bütün bu gelişmelerden elde ettiğim şahsi izlenim olarak söylüyorum ki inşallah yanılmış olurum, Ekrem İmamoğlu dosyasından da benzeri bir karar çıkabilir” dedi. Okuyan, böyle bir durumda ise İmamoğlu’nun yerine Tevfik Göksu’nun getirileceğini öne sürdü…

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na "kamu görevlisine hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla verilen 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasını onadı. Hapis cezasının yanı sıra Kaftancıoğlu'na siyasi yasak kararı uygulanmasına karar verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Yaşar Okuyan, Zanka TV’de yayınlanan “Söz Meclisten İçeri” programında verilen kararı değerlendirdi.

Çarpıcı bir görüş paylaşan Okuyan, şu ifadeleri kullandı:

“Önümüzdeki Haziran ayında Ekrem İmamoğlu ile ilgili de böyle bir mahkeme kararının Yargıtay’da onaylanma ihtimali var. Aynı bu şekilde 5 yıldan az bir hapis cezası, 5 yıldan az olunca biliyorsunuz uygulanmıyor erteleniyor ama bir siyaset yasağı gelecek. Ben burada söylüyorum, bildiğim bir şey değil ama bütün bu gelişmelerden elde ettiğim şahsi izlenim olarak söylüyorum ki inşallah yanılmış olurum, Ekrem İmamoğlu dosyasından da benzeri bir karar çıkabilir.

Çıktığı anda Ekrem İmamoğlu görevden ayrılmak durumunda kalır, İstanbul büyükşehir Belediye Meclis yoğunluğu AKP ile MHP’nin elinde olduğu için ben ismini bile vereyim Esenler Belediye Başkanı’nı (Tevfik Göksu) hemen İstanbul’a belediye başkanı yaparlar. Seçime koskoca İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP’nin elinde olarak girebilir.”

“BU HUKUK SANA DA LAZIM OLACAK TAYYİP ERDOĞAN!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’lilere de seslenen Yaşar Okuyan, “Ne varsa iç güçler, dış güçler, FETÖ’cüler, cartlar curtlar… Siz nesiniz orda? 20 senedir iş başındasınız. Bu hukuk sana da lazım olacak Tayyip Erdoğan! Bu hukuk size de lazım olacak AKP’nin genel merkezindekiler! Bakanları, bürokratları… Yarın bu hukuk size de lazım olacak!” dedi.

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1