Zanka

The Economist dergisinin bu haftaki sayısında gıda krizini taşımasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, “Küresel kıtlık yaklaşırken Türk tarımı çöküyor” dedi ve iki bakanın görevden alınması gerektiğini söyledi…

Dünyanın önde gelen ekonomi dergisi The Economist, yeni sayısını “Yaklaşan gıda felaketi” kapağıyla yayınladı. Derginin ana makalesinde; Covid-19 pandemisi, iklim değişikliği ve enerji krizi nedeniyle hali hazırda zarar görmüş küresel gıda sisteminin, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş nedeniyle geldiği duruma dikkat çekildi.

Makalede Ukrayna'nın tahıl ve yağlı tohum ithalatının neredeyse tamamen durduğu ve Rusya'nınkinin ise tehlike altında olduğu belirtilerek, gıda bulup bulamayacağı belli olamayanların sayısının 1.6 milyara yükseldiği bilgisi verildi ve “Siyasi huzursuzluk artacak, çocukların gelişimi etkilenecek ve insanlar açlık yaşayacak” denildi.

“GIDA İHRACATI YASAKLANMALI”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Derginin kapak görselini paylaşan Özdağ, Türk tarımının çöktüğüne vurgu yaptı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin görevden alınması gerektiğini ifade etti.

Özdağ’ın paylaşımı şöyle:

“Küresel kıtlık yaklaşırken Türk tarımı çöküyor.10 milyonu aşan yabancıyı beslemek ancak Türk halkının açlığa mahkum olmasıyla mümkün. Sınır güvenliğini sağlayamayan S. Soylu ve yaklaşan kıtlığa karşı önlem almayan Tarım Bakanı V.Kirişci görevden alınmalı. Gıda ihracatı yasaklanmalı”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
2