Zanka

CHP’nin mitingi öncesi büyükelçilik, “Geçmiş protestolarda tazyikli su, göz yaşartıcı gaz ve öldürücü olmayan mermiler kullanıldı. Bu mitingde de benzer önlemlerin alınması kuvvetle muhtemeldir” diye uyarmıştı…

Cumartesi günü CHP’nin Maltepe’de düzenlediği Milletin Sesi mitinginden önce ABD Büyükelçiliği, Türkiye’de yaşayan vatandaşlarına uyarıda bulunmuştu.

Emniyetin daha önceki protestolara müdahale yöntemleri anımsatılan uyarıda, “21 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Maltepe’de CHP’nin miting düzenlemesi planlanıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü önlem aldı. Geçmiş protestolarda tazyikli su, göz yaşartıcı gaz ve öldürücü olmayan mermiler kullanıldı. Bu mitingde de benzer önlemlerin alınması kuvvetle muhtemeldir. Öngörülemez olabileceği ve şiddete dönüşebileceği için gösterilerden ve protestolardan kaçının”  ifadelerine yer verilmişti.

Bu uyarının ardından ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Diplomatik kaynaklardan yapılan açıklamada 'sanki önemli bir problem varmış izlenimi yaratılması kabul edilemez' denilirken, büyükelçiye uyarıdan dolayı duyulan rahatsızlık iletildi.  

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver