Zanka

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine Turkish Airlines yerine Türkiye Hava Yolları yazacağız” sözleri üzerine başlayan Türk Hava Yolları tartışması hakkında konuşan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Eğer kullanılanın Türkçesi Türk ise Türk kullanılacak, Türkiye ise Türkiye kullanılacak. Yani Sayın Cumhurbaşkanımız Türk ifadesine karşı da orada Türkiye kullanılsın gibi sosyal medyada bir yaklaşım var. Bu konudaki tartışma yanlış tartışmadır” dedi…

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine Turkish Airlines yerine Türkiye Hava Yolları yazacağız” sözleri üzerine başlayan tartışmalara ilişkin soruya, Çelik şöyle yanıt verdi:

“Şöyle tartışmalar yürüyor; bu ifadeler Türkçeleştirilirken sanki Türk yerine Türkiye kullanılsın demiş gibi Cumhurbaşkanımız. Eğer kullanılanın Türkçesi Türk ise Türk kullanılacak, Türkiye ise Türkiye kullanılacak.

Yani Sayın Cumhurbaşkanımız Türk ifadesine karşı da orada Türkiye kullanılsın gibi sosyal medyada bir yaklaşım var. Bu konudaki tartışma yanlış tartışmadır. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konularda eleştirilecek, yargılanacak son kişidir. Devletin başıdır. Nerede Türkiye nerede Türk kullanılacağı konusundaki hassasiyeti açıktır.”

 

 

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
21