Zanka

Katıldığı toplantıda AKP yönetimine ve yandaş medyaya eleştirilerde bulunan Bülent Arınç, "Majestelerinin gazetecileri var. Havanın suyun berraklığından bahsederler. Öksürmenin, bağırmanın zamanıdır. Kral çıplak demenin vaktidir. Allah cesur olana izzet verir" dedi...

Türk Demokrasi Vakfı’nın Ankara’da “Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden” adlı bir toplantı düzenledi.

Toplantıya; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç gibi isimler katıldı.

Toplantı salonuna giren Kılıçdaroğlu pek çok kişiyle el sıkışırken, Bülent Arınç ile el sıkışmadı ve kafa selamı vermekle yetindi.

Öte yandan toplantıda bir konuşma yapan Bülent Arınç, AKP’lileri ve iktidara yakın gazetecileri eleştirdi.

Arınç şu ifadeleri kullandı:

 “SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK DA DEĞİLİZ”

 * AK Partililer bu tür toplantılara mutlaka katılmak zorundalar. Katılmazlarsa eksik kalırlar. Bu toplantıya AK Partili sıfatıyla gelmedim. Meclis Başkanı sıfatıyla davet edildim.

* Bu toplantıda keşke AK Partililer de olsaydı. Devir çok değişti. Şimdi oraya gidersek bir  tarafta Kılıçdaroğlu olacak, bir tarafta diğerleri... 'Ben böyle bir fotoğrafı nasıl izah ederim' diyorlar. Korkuyorlar...

* Fikirlerine güvenen insanlar hiçbir şeyden korkmaz. Sütten çıkmış ak kaşık da değiliz. Niye buraya gelemesin bazı insanlar? Paranoya var: 'Orada olursam mahvoldum, bittim.

* Arabasının plakası FG olduğu için 'Sen bu aracının plakasını değiştir. Başına çok iş gelir' denilen bir Türkiye'deyiz.

“MAJESTELERİNİN GAZETECİLERİ VAR”

* Tatlı su balığı siyasetçileri var, suya sabuna dokunmadan.

* Majestelerinin gazetecileri var. Havanın suyun berraklığından bahsederler.

“KRAL ÇIPLAK DEMENİN VAKTİDİR”

* Öksürmenin, bağırmanın zamanıdır. Kral çıplak demenin vaktidir. Allah cesur olana izzet verir.

* Benim burada bulunmam Türk Demokrasi Vakfı'nın kuruluş yıl dönümü kutlamaya iştiraktir.

“6’LI MASA BENİM KATIMDA SAYGINDIR”

* Altılı masa ve onların temsil ettikleri ittifak her biri benim katımda saygındır. Düşüncelerine saygılıyım.

* Onlar gibi düşünmüyorum ama bu fikirlerimi ayrıca bir masada konuşma imkanımız olur. Burada onların hazır bulunması bir mazhariyettir.

* Hazır bulunmayanlar açısından da sadece üzülüyorum. Gittikleri yolun yol olmadığını söylüyorum.

* Televizyon programlarında onların adına konuştuklarını zannettiğimiz insanlar AK Parti'ye yarayışlı işler yapmıyorlar. Her konuşmalarıyla AK Parti'yi daha da aşağı çekiyorlar. Onlar temsil etmesin partimizi, siz temsil edin.

* Ey genel başkan yardımcıları ey bir başkası… 'Partimizin düşüncesi budur’ diye neden çıkmıyor, konuşmuyorsunuz? Her şeyi çok bildiğini zanneden bu laf ebesi adamlardan ne zaman kurtulacaksınız?

KILIÇDAROĞLU’NDAN ARINÇ’A DESTEK

Daha sonra kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu ise Arınç’a destek vererek, “Güzel bir konuşma yaptı sayın Arınç. 'Keşke diğer partiler de gelse buraya' dedi. Doğru. Demokrasiyi savunuyorsak birlikte olalım. 1970'lerde, 80'lerde siyasi partilerin genel başkanları otururlardı, televizyonlarda tartışırlardı. Bu dönemin bittiğini görüyoruz. Herkesin bir televizyonu var ve belli olaylar tartışılıyor” diye konuştu.

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver